Tot am sperat că se va putea interveni asupra prețului polițelor RCA prin intrarea pe piața asigurărilor auto obligatorii a CEC Bank-ului, pentru că așa s-a promis în primăvară pentru a tempera revolta oamenilor mâhniți de impotența autorităților în a preveni un alt mare faliment al jucătorilor din piață.

A venit toamna și s-a uitat promisiunea.

De aici mi-a venit ideea că România are o șansă de a se face bine.

Tot ce ar trebui să facem ar fi să obligăm „specialii” să-și țină promisiunile, să-i obligăm să nu mai mintă.

Soluția salvatoare pentru România ar pute fi Tribunalul Mincinoșilor

Cum văd eu funcționarea unui astfel de tribunal:

Fiecare proces ar trebui să fie prezidat de un Judecător, ales aleatoriu din rândul tuturor judecătorilor activi, dar acel judecător nu ar trebui să poată modifica decizia juraților, ci ar trebui să aplice obligatoriu o sentință prin care cel declarat vinovat de juriu să nu mai poată niciodată să ocupe o funcție de decizie nici la stat, nici la privat, ci doar funcții de execuție și își va pierde , cu o singură excepție: își va păstra calitatea de potențial jurat în Tribunalul Mincinosilor.

Juriul ar trebui format dintr-o masă critică destul de mare și impar (să zicem 1001) de oameni aleși aleatoriu dintr-o masă de oameni care se înscriu voluntar pentru a obține calitatea de potențial jurat.

Singura calitate pe care ar trebui să o poată îndeplini „potențialul jurat” ar fi aceea de a avea reședința în România și de a cunoaște limba română, atât scrisă, cât și vorbită.

Oricine ar trebui să poată acuza pe altcineva că este mincinos printr-un procedeu simplu online. Cel care acuză ar trebui să aducă la cunoștința juraților aleși probele, iar cel acuzat ar trebui să se apere aducând probe contrare: totul online, la vedere.

Un astfel de proces ar trebui să nu dureze mai mult de 3 zile și este posibil acest lucru cu ajutorul tehnologiei.

Imediat ce acuzatorul face reclamația online, sistemul ar trebui să notifice aleatoriu un judecător că este desemnat să prezideze procesul.

În cazul în care judecătorul desemnat nu poate din motive obiective (este grav bolnav, s-a pensionat sau nu are acces la internet) să prezideze, va avea posibilitatea să nu accepte și va fi desemnat imediat un altul, până ce se va găsi primul judecător disponibil care să accepte.

La fel va proceda sistemul electronic și cu desemnarea celor 1001 jurați.

La sfârșitul procesului acuzatul va fi declarat vinovat dacă cel puțin 501 jurați l-au găsit vinovat, iar judecătorul va fi obligat să-l treacă într-un registru național al mincinoșilor astfel încât să nu mai poată fi manager, angajat MAI sau MApN, judecător, parlamentar, primar, președinte sau ofițer.

Cu ce ar îmbunătăți Tribunalul Mincinoșilor viața românilor?

S-ar rezolva multe din problemele actuale ale României. Politicienii nu ar mai putea minți cu nerușinare. Judecătorii nu ar mai putea să elibereze toate leprele.

Am avea o lume mai bună și mai civilizată în clasa politică, ceea ce nu ar putea decât să ne aducă beneficii.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns