Cum poți plăti prin SMS călătoriile cu STB?

o călătorie (90 minute) | o zi (24 ore)

Plata unei călătorii metropolitane prin SMS

Trimiți un SMS cu textul C la numărul 7458 și se va activa un titlu de călătorie valabil 90 de minute pe orice linie STB metropolitană.

Ești taxat cu 0.62 euro +TVA prin abonamentul furnizorului tău de telefonie mobilă, dar ai timp suficient pentru a traversa orașul sau pentru a face o deplasare rapidă dus-întors.

Activarea unui abonament de o zi printr-un SMS

Trimiți un SMS cu textul AB la numărul 7458 și vei putea circula liniștit pe orice linie metropolitană a STB timp de 24 ore. SMS-ul îți va încărca factura la telefon cu 1.5 euro + TVA, dar singura ta grijă timp de 24 de ore va fi să-ți ții telefonul încărcat suficient încât să poți prezenta SMS-ul de confirmare controlorilor.

Vă recomand să trimiteți SMS-ul înainte de a folosi mijloacele de transport STB deoarece poate exista o întârziere între momentul trimiterii SMS-ului și cel al primirii confirmării că titlul de călătrie s-a activat și nu cred că doriți să riscați o amendă doar pentru că ați dorit să profitați la maxim de timpul acordat!

Informații utile despre serviciu:

După expirarea valabilității titlului de călătorie, acesta poate fi utilizat doar în vehiculul în care a fost constatată această situație, până la stația imediat următoare. Ulterior, este necesară achiziționarea unui nou titlu de călătorie prin SMS, pentru a putea continua călătoria.

Mesajul care conține codul de confirmare a tranzacției trebuie păstrat pe toată perioada de valabilitate a titlului de călătorie, astfel încât să poată fi prezentat reprezentanților corpului de control.

Atenţie! Bateria telefonului utilizat pentru achiziționarea titlurilor de călătorie prin SMS trebuie să fie încărcată suficient pe toată perioada de valabilitate a titlului de călătorie.

Plata prin SMS poate fi efectuată de pe orice tip de telefon mobil conectat la oricare din rețelele naționale.

SMS-ul de comandă este gratuit în rețelele Vodafone și DigiMobil, iar în rețelele Telekom și Orange are un cost de 0,05 euro + TVA.

Sursa: stbsa.ro

Folosesc destul de rar STB și de cele mai multe ori doar pentru o călătorie așa că mă simt lezat de orice sincopă în funcționarea acestui serviciu.

Aș putea să îmi iau un card de transport, dar nu vreau ca STB să știe în ce stație mă urc, nu mi-am exprimat acordul pentru acest gen de date personale, iar plata prin SMS este singura modalitate prin care poți circula cu mijloacele de transport în comun fără că cineva să poată urmări pe unde umblii.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 6 comentarii

  1. Grig

   E greu de demonstrat în fața spiridușilor care îți controlează „beletul”

  2. Grig

   Astăzi a mers!

 1. Perfu

  Iti faci un card special pentru cumparaturi si pentru STB 🙂

  1. Grig

   Daca ai card de la ING și ești la a 5-a plată fără pin, degeaba îl ai, că nu poți plăti

 2. Stefan

  In Brașov este aplicația 24Pay pentru mijloacele de transport…este genială.