Oamenii cu imaginația bogată au însăilat tot felul de povestiri pentru a încerca să găsească răspunsuri la unele întrebări grele, filosofico-existențiale: Cine suntem? Cine ne-a creat? Care este scopul nostru?

Unele dintre cele mai bine răspândite colecții de astfel de povestiri sunt adunate într-un volum pe care mai bine de jumătate din populația globului îl venerează: Biblia

Biblia a prins deoarece este plină de învățături bune, care pot ajuta oamenii ce trăiesc în comunități mari să se înțeleagă mai bine unii cu alții conduși de niște oameni care și-au asumat rolul de învățători și gardieni ai unor legi (porunci) bine definite.

Dacă în primele capitole ale Bibliei, evenimentele care încearcă să explice apariția civilizației pământene se petrec în vremuri atât de îndepărtate încât par adevărate basme, evangheliile descriu viața și învățăturile Fiului lui Dumnezeu, născut în urmă cu doar 2022 de ani, în vremuri destul de apropiate, aproape tangibile cu ajutorul artefactelor care au supraviețuit până în vremurile noastre.

Poate pentru că ritualurile și poveștile legate de bisericile care au susținut vie Biblia în conștiința atâtor popoare sunt depășite de noile descoperiri științifice, din ce în ce mai multă lume pare să adere la o altă colecție de povești pentru a-și răspunde la acele întrebări existențiale, povești legate de Lemurieni, Atlanți și OZN-uri.

Această nouă colecție de povești nu aduce atât de multe repere temporale și geografice tangibile, vorbind mai mult despre era de dinaintea dispariției dinozaurilor și despre pământuri care acum nu ar mai fi. Partea mai proastă este că nici la reperele morale nu stau prea bine aceste povești, fiind lipsite de reguli clare, dar și de învățători înțelepți care să poată să discearnă cu adevărat între bine și rău.

Voi ce părere aveți despre acest subiect? Suntem urmașii Lemurienilor, Atlanților, Fii lui Dumnezeu, Experiment al extratereștrilor care ne cercetează din OZN-uri? Care este teoria în care credeți în ceea ce privește apariția civilizației omenești?

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns