Statele Unite și Rusia au fiecare mii de focoase nucleare care ar putea distruge planeta de mai multe ori. Aceste arme sunt atât de puternice încât chiar și o explozie mică ar ucide pe orice ființă vie aflată pe o rază de câțiva kilometri de locul unde a explodat bomba.

Iată ce trebuie să știți despre armele nucleare rusești

Pe lângă faptul că are cel mai mare stoc de arme nucleare din lume, Rusia are și cea mai mare densitate de arme nucleare pe cap de locuitor. Aceasta înseamnă că în Rusia există mai multe bombe nucleare decât oriunde altundeva în lume.
Uniunea Sovietică avea peste 1.000 de arme nucleare la apogeu.

Uniunea Sovietică a fost una dintre primele țări care a dezvoltat arme nucleare, au început să le dezvolte imediat ce au văzut ce putere au avut bombele de la Hiroshima și Nagasaki, bombe cu ajutorul cărora americanii au reușit să înfrângă voința de fier a japonezilor în cel de Al Doilea Război mondial.

Rușii au făcut primele teste cu bombe nucleare în 1949, iar până în 1953, a dezvoltat o bombă atomică. Până în 1957, URSS a produs suficient material fisionabil pentru a construi 100 de arme nucleare.
Rusia are acum aproximativ 4.500 de focoase nucleare.

Pe lângă faptul că are cel mai mare număr de focoase nucleare, Rusia are și cel mai mare stoc de arme nucleare.

Potrivit Federației Oamenilor de Știință Americani, Rusia are în prezent 9.000 de focoase nucleare, comparativ cu 7.200 deținute de Statele Unite.
Rusia a testat mai multe bombe nucleare decât oricine altcineva.

Rusia și-a testat arsenalul nuclear din 1949. De atunci, țara a efectuat peste 1.500 de teste. Aceasta include atât testele subterane, cât și cele supra-terane.

Rusia are mai multe submarine nucleare decât orice altă țară.

Pe lângă faptul că are mai multe arme nucleare decât orice altă țară, Rusia are și mai multe submarine nucleare decât oricine altcineva. În prezent, în flota rusă există 29 de submarine nucleare active.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsAppBufferLinkedIn

Lasă un răspuns