Aseară m-am uitat puți pe cer. Am văzut luna. Puțin mai jos și mai spre dreapta o lumină roșie care părea prea puternică să fie o stea și prea nemișcată încât să provină de la aparat de zbor. În doar câteva clipe soarele a trecut cu totul sub linia orizontului, lumina roșie s-a transformat ușor într-o stea ca toate stelele care au apărut pe cer.

Am fost supărat de faptul că nu am avut inspirația să imortalizez „fenomenul”, apoi am încercat să aflu ce am văzut. Nimic din ce am găsit pe internet nu m-a convins 100%, dar am găsit o imagine care seamănă izbitor cu cea văzută de mine:

Sursa foto: rmg.co.uk

Eu am rămas cu două variante posibile care să-mi explice fenomenul:

  • un corp ceresc care a devenit din ce în ce mai puțin vizibil datorită schimbărilor din atmosferă. probabil o planetă, nu sunt chiar pasionat de astronomie pentru a ști dacă am sau nu dreptate.
  • un satelit care pentru o scurtă perioadă de timp a reflectat lumina solară fix în direcția în care mă aflam, soarele abia apusese. Poate chiar ISS …

Niciodată nu mi-am dorit mai mult să fi fost ceva mai bine informat despre harta celestă și pozițiile planetelor. Voi ați observat astfel de fenomene, care să vă intrige?

Dacă va fi cer senin, voi urmări și în seara asta cerul pentru a vedea dacă se repetă fenomenul. Poate reușesc să-mi dau seama și de unde provine lumina …

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns