Sunt zeci de kilometrii de camioane cu alimente care stau la coadă să tranziteze România și noi nimic. Ne uităm la coloanele de camioane. Ne mirăm că stau șoferii cu săptămânile la coadă. Ne luăm cu mâinile de cap și dăm din umeri.

Am fi putut preveni cozile de la vămi?

Cred că orice este posibil, dar pentru a obține rezultate trebuie să facem ceva cu cap. Dar la felul în care a gestionat guvernul criza prețurilor, îmi este clar că „atât se poate”. Zilele trecute l-am auzit și pe Iohannis spunând că „guvernul face tot ce poate” vorbind despre criza economică ce se conturează. Nu pot să-l contrazic, cred că știe mai bine care este potențialul guvernului său. Dar îmi este totodată clar că acest guvern nu poate destul.

Cred că ar fi timpul ca politicienii sa renunțe la posturile care le conferă putere în executiv și să angajeze specialiști, tehnocrați, care să ia la puricat averile românilor. Să se înceapă de sus: de la președinte, foști președinți și decidenți ai administrației prezidențiale și să continue în jos cu: parlamentari, șefi ai serviciilor, foști șefi ai serviciilor, miniștri, foști miniștri, secretari de stat, foști secretari de stat, prefecți, foști prefecți, președinți ai consiliilor județene, primari și foști primari, membrii (actuali și foști) din consiliile de administrație ale marilor companii de stat. Dar să nu se verifice o avere de șase luni și să nu se limiteze la persoanele vizate ci și la familia lor extinsă.

Cât de greu poate fi comparată o avere cu veniturile pe care le-a declarat persoana care o deține? Nici măcar nu cred că ar trebui să se întocmească dosare penale. Este de ajuns ca averea nejustificată să fie confiscată …

Ce treabă are corupția cu criza alimentară?

Cu toții simțim că lucrurile se leagă, dacă nu s-ar mai sifona atât, am duce-o cu toții mai bine, chiar și cei care sifonează, pentru că ar avea un nivel de trai decent în timp ce ar dormi liniștiți, pe perna lor.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns