Recensământul online nu-i o idee proastă, este chiar ok. Singurele dubii pe care le am sunt cele legate de anonimizarea datelor, dar nu cred că-i chiar mare bai într-o societate informatizată, cu toate că au apărut tot felul de activități infracționale legate de furtul informațiilor personale. Conform regulamentului:

„Informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem.”

RecensamantRomania.ro
anonimizarea-informatilor

Este adevărat că în afară de CNP, e-mail și de Adresa de domiciliu, alte informații personale nu-ți sunt cerute, dar deja este destul de multă informație sensibilă și așa. M-a șocat faptul că, în funcție de CNP, în multe situații ocupația persoanei recenzate este deja în sistem.

Parcurgerea formularului online este destul de simplă pentru cineva care are deja minime cunoștințe despre cum funcționează internetul. Nu este mai complicat decât acela pe care trebuie să-l parcurgi atunci când plasezi o comandă online, cu toate că sunt mult mai multe câmpuri de completat.

Care sunt pașii de urmat?

În primul rând trebuie ca de recensământ să se ocupe „capul gospodăriei”, deci primul pas ar fi acela de a decide cine este acesta. Înarmat cu o adresă de e-mail și cu CNP-ul său și al membrilor gospodăriei, acesta trebuie să acceseze: https://autorecenzare.insse.ro/.

La această adresă se desfășoară primul pas, acela al preînregistrării. Aici sunt declarați toți membrii aceleiași gospodării, mai precis CNP-ul acestora ( dar se pot declara și persoane care din diferite motive nu își cunosc CNP-ul sau nu au unul atribuit).

PREINREGISTRARE

Capul gospodăriei poate fi orice persoană din gospodărie care are 15 ani împliniți. Deși pare puțin misogină această denumire de „cap al gospodăriei”, faptul ca orice persoană din gospodărie care are 15 ani împliniți, ajută familiile care nu sunt destul de familiarizate cu internetul să profite de cunoștințele unor copii ceva mai obișnuiți cu noile tehnologii informaționale.

Al doilea pas ar fi acela de a completa formularul de auto-recenzare propriu-zis. Pe adresa de e-mail declarată în primul pas, fiecare individ va primi un link către propriul formular de recenzare.

Dacă persoana care s-a declarat ca și cap al gospodăriei completează primul procesul de recenzare, aceasta va fi singura care va da date despre locuința proprie, ceilalți membrii ai gospodăriei vor fi scutiți de acestă corvoadă dacă declară că locuiesc în aceeași gospodărie.

Abia după 7 zile de la completarea formularului de auto-recenzare, fiecare persoană va putea finaliza și cel de al treilea pas (și ultimul), acela de a obține dovada recenzării de aici, prin introducerea CNP-ului.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns