Am auzit vag că ar fi iarăși zarvă mare în Guvern și Coaliție. Nu prea mai urmăresc știrile deoarece prefer să ascult muzică bună sau să mă uit la un film. Din câte am auzit în scurtele știri de la radio, sunt contre mari între Premier și principalii lideri politici. Acest lucru îmi lasă impresia unui guvern condus într-un stil taliban, cu mișcări de forță și șantaj politic.

Oare când va reuși poporul acesta să-și merite niște conducători mai buni?! Pentru că pe cei de acum îi merităm, deși nu suntem mulțumiți de ei.

Există multe voci care susțin că ar trebui să începem schimbarea de jos, încercând să devenim fiecare dintre noi mai buni și mai interesați de cei de lângă noi. Oare vom reuși să fim mai buni, respectându-ne pe stradă, fie că suntem pietoni sau conducători de vehicule?

Există o mare doză de egoism în noi și nu ne mai rămâne loc să ținem cont și de nevoile celor de lângă noi. Cred că de aici pornește toată nebunia din societatea noastră, din faptul că nu reușim să punem mai mult preț pe binele comun.

Din câte am observat, cam așa acționează și talibanii: nu sunt interesați de binele femeilor sau al altor minorități, de exemplu, pentru că ei sunt masculi și au putere deci trebuie ca toți ceilalți să li se supună.

Nu vreau ca acest articol să fie interpretat ca un afront împotriva talibanilor. Ei au credința lor și regulile lor sociale și mai mult ca sigur sunt convinși de faptul că fac lucrurile așa cum ar trebui să le facă iar ceilalți greșesc. Problema este că noi ne considerăm Creștini, urmași ai lui Iisus, cel care propovăduia iubirea de aproape.

Poate că am exagerat comparând guvernul de la București cu cel de la Kabul, convingeți-mă că am greșit și spuneți-mi părerea voastră despre situația politică de la noi, așa cum o percepeți voi, adăugând un comentariu la acest articol!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsAppBufferLinkedInPin It

Lasă un răspuns