Aud cu stupoare că se discută ceva despre reglementarea „situației de criză”. Noi ne adâncim într-o situație de criză din an în an, nu avem nevoie de factori externi precum războiul din Ucraina. Noi suntem capabili să ne dăm singuri cu stângu’n dreptu’, dacă România ar fi o echipă de fotbal ar fi campioana mondială la autogoluri.

Avem instituții ale statului ai căror salariați câștigă zeci de mii de euro pentru că au responsabilitatea de a evita situații de criză, dar situațiile de criză tot apar iar respectivele persoane continuă să-și încaseze mega-salariile și în timp ce ridică din umeri când sunt întrebate despre prețurile la energie, despre falimentul societăților de asigurări sau despre orice altceva ce ține de incompetența lor.

Avem un șef de stat care în cei aproape 8 ani decând este la cârma statului a reușit să constate că a eșuat, iar după ce s-a lăudat că cea mai mare realizare a sa este faptul că ne-a scăpat de PSD, a adus PSD-ul la guvernare.

Din păcate nu avem alternative politice viabile și asta înseamnă că România nu este doar un stat eșuat, România este o țară în derivă. Dacă am fi doar eșuați, am ști sigur că avem un punct de pornire, că am avea șansa să ne explorăm alternativele. trăim într-un stat aflat în derivă și asta este mult mai grav. Nu este nimeni competent la cârmă, nu avem opțiuni viabile pentru a numi un cârmaci mai priceput și nu putem decât să sperăm că nu v-om întâlni în cale un val mai distructiv sau o stâncă mai colțuroasă.

Din fericire, am trecut de valul periculos denumit „Pandemia COVID19”, dar acum zărim stânca sub forma conflictului din Ucraina și nu putem decât să ne punem mâinile în cap în speranța ca un vas de salvare va veni să ne salveze.

Într-o astfel de situație poate că este justificată o încercare de brusca comenzile navei în încercarea de a evita un dezastru, dar cei care vor să forțeze limitele cârmei au ceva competențe în navigație?

Trecerea prin perioada pandemică ne-a arătat că nu. Sunt doar niște habarniști care încearcă să facă ceva din ceea ce aud pe la alții, ca și cum m-aș apuca eu să repar un avion folosind tutoriale de pe internet!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsAppBufferLinkedIn

Grig

Urmându-mi pasiunea, obțin satisfacții: fac site-uri :: GT_Design['WebDesign']

Lasă un răspuns