România se bazează pe NATO, după tragedia de ieri seară toată omenirea va putea înțelege de ce. Armata română este în secolul trecut în ceea ce privește dotarea și cu siguranță nu ar face față unor misiuni de luptă, așa cum nu a fost în stare să folosească un elicopter pentru a încerca să vadă ce s-a întâmplat cu un avion de vânătoare.

Poate NATO să ne protejeze? Cu siguranță, din punct de vedere militar, NATO este o forță. Cu toate astea, nu putem merge alături de NATO dar să și întărâtăm câini pe drum, bazându-ne pe cei ce au promis să ne protejeze, fără a face un minim efort pentru a ne feri de pericole.

Armele nucleare sunt din ce în ce mai des folosite ca amenințări, dar eu nu am auzit un oficial care să se îngrijoreze în legătură cu capacitatea stațiilor de metrou din București de a proteja, cu toate că regimul comunist a conceput aceste facilități cu capabilități de buncăre anti-atomice.

Poate că buncărul aflat sub Palatul Parlamentului este cât de cât ok, poate că și cel pe care și l-a construit Daniel sub Catedrala Mântuiri Neamului este gata, dar în stațiile de metrou ușile masive se mai pot închide? Oare în zona Unirii stațiile de metrou printre care trece Dâmbovița mai pot rezista unui bombardament? Oare buncărele de sub blocuri sunt gata de a fi folosite pentru a adăposti oameni?

Nu aș vrea să fiu alarmist, dar contextul internațional și realitățile cotidiene din România mă forțează să-mi pun astfel de întrebări …

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsAppBufferLinkedIn

Grig

Urmându-mi pasiunea, obțin satisfacții: fac site-uri :: GT_Design['WebDesign']

Lasă un răspuns