Astăzi mi-am adus aminte cu nostalgie despre primele mele contacte cu tehnologia informatică.

Primul meu Calculator

Toată copilăria mea am tânjit după tehnologie nouă. Primul contact cu un „calculator electronic” a fost prin anul 1986 sau 1987. Nu vă gândiți că eram un mare „bogătan”, tânjeam după un HC 90, dar în acele vremuri nici televizor nu aveam. Știu că tata mi-a promis că-mi va cumpăra un calculator electronic în acea vară și își făcuse un „buget” de 400 lei pentru această achiziție.

Am bătut împreună cu tata toate consignațiile de pe strada Covaci aproape în fiecare dimineață (deschideau la ora 10:00) în speranța că vom găsi un calculator mic de buzunar care să arate ca nou. Cu ocazia asta am văzut milițieni trăgând prostituate în ganguri, bișnițari schimbând valută și multe alte lucruri despre care nu aveai voie să vorbești în acele vremuri.

Riglă de calcul
Primul meu calculator!

În cele din urmă am găsit un mic calculator (care acum se vinde cu 0.99$ pe site-urile cu chinezării) pentru care tata a plătit 150 lei (aproximativ 4 kilograme de carne sau 420 de ouă, ca să vă faceți idee despre valoare banilor de atunci). Pentru a se revanșa față de mine și pentru că acel calculator nu avea funcții de calculator științific, tata a mai dat încă 200 lei pe o riglă de calcul din lemn precum cea din imaginea alăturată, doar că aceea nu era făcută în România ci în RDG ( Germania de Est).

Nici nu știți câtă bucurie mi-au adus aceste 2 obiecte care acum nu au nici măcar voalare de colecție!

Primul contact cu lumea programării pe un Computer adevărat.

Au trecut anii, s-a schimbat regimul și eu am devenit un tânăr licean.

Niște „investitori” au închiriat o sală de curs în incinta liceului, au dotat-o cu un Computer și s-au apucat să predea contra-cost cursuri de FORTRAN. Eram eu prost să nu mă bag?

Computerul respectiv nu era chiar o jucărie. Era un Independent! I-106. Avea și îmbunătățiri: un Hard Disk IBM 3380 care avea capacitatea de a stoca 2,52 GB, acesta arăta și se auzea precum o mașină de spălat automată din zilele noastre! Acest microcalculator avea conectate 20 terminale video în dreptul cărora ne așezam sfioși pentru a încerca să deprindem tainele informaticii.

Primul PC (Personal Computer)

386 DX-40

Prin anul 1994 m-am angajat ca operator pe calculator la o agenție imobiliară care era dotată cu un 386 DX având un sistem de operare MS-DOS în care trebuia să introduci comanda win.exe pentru a porni Windows-ul.

După ce am reușit să-mi întemeiez o familie, mi-am cumpărat și primul PC. Un calculator Second Hand cu procesor Intel Pentium II pe care am învățat să instalez Windows 95, Windows 98 și Windows XP, dar pentru că cel din urmă sistem de operare mergea destul de greu, am trecut la Intel Pentium IV.

Îmi amintesc și acum trăirile provocate de emoția instalării, nerăbdarea cu care așteptam ca soția să se plictisească de Zuma Deluxe pentru ca eu să mă conectez (prin fax-modem) la internet pentru că eram deja cuprins de febra de a face site-uri (pusesem mâna pe domeniul gtd.ro și încercam de pe atunci să aflu cu ce se mănâncă internetul).

De ce am înregistrat domeniul gtd.ro? Deoarece eram și sunt puturos și vroiam o adresă de e-mail scurtă pentru a nu-mi strica degetele pe butoanele telefonului încercând să-mi accesez contul de poștă electronică și pentru că numele meu este Grigore Tudor.

Acum vând calculatoare și Laptop-uri Second Hand printr-un magazin online pe care mi-l gestionez și promovez singur!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns