Am citit pe un site cum că iar se va îngheța punctul de amendă …

În anul 2022 valoarea punctului de amendă va fi îngheţată la 145 de lei pentru sancţiunile rutiere. Astfel, punctul de amendă nu va mai creşte la 255 lei la începutul anului 2022 după creşterea salariului minim din ianuarie la 2.550 de lei de la 2.300 de lei.

zf.ro

La cum se circulă pe străzile noastre, nu cred că o astfel de măsură ar fi de dorit. Nici crescând valoarea punctului de amendă la 255 lei nu cred că „vitezomanii” și „teribiliștii” șoselelor ar fi prea afectați, pentru că atunci când dormi pe saltele de bani, unde merge suta, merge și mia …

Eu aș propune modificarea Codului Rutier astfel încât valoarea punctului de amendă să fie calculată în funcție de impozitul anual al vehiculului cu care se comite contravenția. Cum ar fi ca un punct de amendă să valoreze cât impozitul pe doi ani? Nu-i așa că s-ar gândi de două ori înainte să calce accelerația chiar și conducătorii unor bolizi cu sute de cai putere? Nu-i așa că s-ar polua și mai puțin, pentru că foarte mulți vor renunța a mai conduce astfel de vehicule?

Logica acestei modificări ar fi aceea că nu poți compara daunele produse altora de un „Logan” condus de un teribilist cu cele produse de un bolid de lux. Dacă intri cu un Logan pe roșu într-o intersecție ai mai multe șanse să o pățești tu decât ceilalți, pe când, dacă faci același lucru cu un ML ai toate șansele ca tu să scapi doar cu niște zgârieturi.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns