Angajații din actual STB SA fac parte din marea mafie a reatebiștilor, oameni angajați pe bază de pile și relații, familii întregi care lucrează în această companie deoarece fiecare angajat a mai introdus în acest sistem un frate, o soră, o soție sau un fiu, o fiică, uneori acordând „mici atenții” unde trebuie.

Pentru a preveni astfel de „greve” soluția simplă ar fi desfacerea contractelor de muncă a tuturor celor ce participă la această ilegalitate. Scoaterea posturilor astfel eliberate la concurs și „liberalizarea” angajărilor în STB SA. Așa se vor găsi și șoferi care să muncească pentru mai puțin de 4000 lei pe lună, poate mai competenți decât cei de acum. O problemă ar fi în ceea ce privește conducătorii de tramvaie și troleibuze, deoarece tot STB SA ar trebui să califice și astfel de personal.

Sunt convins că majoritatea bucureștenilor ar face față unei perioade de câteva săptămâni fără transport în comun doar pentru a avea în viitor un transport în comun mai civilizat. Dacă nu s-ar duce 80% din bugetul STB pe salarii, cu siguranță se vor putea achiziționa și mijloace de transport mai moderne și mai eficiente.

Eu așa văd ieșirea din această criză: dosare penale însoțite de desfacerea contractului de muncă plus obligarea la plată a daunelor produse societății de transport. Mai suportăm 3 săptămâni fără transport în comun dacă vom ști că mafia din STB ar fi desființată!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns