Afla ce poti sa faci pentru a creste nivelul de securitate a propriei locuinte, fara sa instalezi gratii sau sisteme complexe de supraveghere
sursa foto: Ferestrehelios.ro

Te-ai intrebat cum poti sa tii la distanta raufacatorii si hotii? Protejeaza-ti bunurile si familia incepand cu geamurile si usile! Nu uita nici de incuietori si… reteta este aproape completa!

Incepe cu ferestrele – insista pe variante cu sticla securizata

Înlocuirea ferestrelor vechi va îmbunătăți aspectul casei tale și o va face mai sigură. În funcție de cerințele tale specifice, vei putea alege dintr-o gamă de caracteristici ce pot oferi protecție împotriva intrușilor.

Alegerea sticlei securizate va spori, de asemenea, siguranta ferestrelor.

  • Aceasta este tratata printr-un procedeu modern.
  • Se obtine o sticla cu o mai mare capacitate de rezistenta la socuri mecanice (indoire, lovituri etc.)
  • La spargere, sticla se desface in bucati mici, eliminand riscul unor accidentari
  • Geamul securizat nu poate fi deteriorat prin slefuire, taieri ori gaurire.

Pentru suprafete mari, vitrate, azi, este obligatoriu sa alegi sticla securizata, pentru o mai mare siguranta in utilizare – ne putem gandi atat la ferestre mari cat si la usi culisante de mari dimensiuni, exterioare ori interioare.

Sticla antiefractie seamana cu cea de mai sus – are insa la foaia dinspre exterior ori interior o folie aparte din polietilena, menita sa ii ofere o rezistenta sporita la lovituri puternice sau tentative de taiere cu diamantul de geamuri.

Totusi, nu lăsa niciodată ferestrele deschise când casa ta este nesupravegheată sau când te culci, noaptea. Dacă iti place să dormi cu fereastra deschisă, alegeți un sistem care să permită blocarea ferestrei în timp ce rămâne ușor deschisă.

Comanda de aici ferestre cu sticla securizata, din oferta HELIOS – profita de expertiza dealerilor din orasul tau!

Tine cont de clasificarea de rezistenta acreditata

DIN EN 1627 este un standard ce contine sase clase de rezistență – de la RC1 la RC6. Cea mai mică protecție la efracție este oferită de ferestrele din clasa de rezistență RC1, iar cea mai mare este clasa RC6. Testele practice demonstreaza că clasele de rezistență RC3 și RC4 oferă o protecție medie spre înaltă împotriva spargerilor in locuinte, în timp ce clasele RC5 și RC6 pot rezista atacurilor unor spărgători foarte experimentați pentru mai mult timp.

Alege încuietori noi sau inchideri cu cheie pentru ferestre

Schimba încuietoril mai vechi cu versiuni mai moderne și robuste. Astfel, vei impiedica accesul oamenilor în casa ta. Ai grijă la înmânarea cheilor de rezervă și nu lăsa o cheie sub un ghiveci afară sau sub pres. Sunt primele locuri in care vor cauta hoții! Poti opta si mentru manere de ferestre cu inchidere cu cheie din interior pentru un plus de siguranta.

Ușile exterioare sunt la fel de importante

Alegerea ușilor de intrare poate face o diferență substanțială în ceea ce privește siguranța locuintei. O ușă din PVC cu un sistem de închidere sofisticat, de exemplu, este o alegere excelentă. O usa din aluminiu, cu RC4 sau mai ridicat este o varianta si mai buna.

Alegerea mânerului ușii va determina, de asemenea, cât de sigură este ușa ta. Un mâner cu armătură de oțel, de exemplu, va oferi rezistență la tragere. Documenteaza-te si cu privire la mecanisme, cilindri și sisteme de blocare în mai multe puncte de înaltă securitate.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns