Email malițios

Poate că am exagerat puțin în titlu, deși nu am spus nimic neadevărat. Virusul SARS Cov 2 a provocat pagube imense în economia mondiala și încă nu s-a potolit. Poate și din această acuză au apărut, parcă, din ce în ce mai multe tentative de fraudă pe internet.

Zilele trecute primeam e-mailuri de la „AING” care semănau cu cele ce ar fi putut fi trimese de ING Bank, dar ere evident pentru mai oricine că erau tentative de atac de tip phishing jalnice.

Astăzi am primit e-mail care părea a veni de la „Banca Transilvania”. Tot jalnic, dar parcă ceva mai credibil. Doar o leacă. Nu îndeajuns să mă prostească pe mine, dar destul de credibil încât să păcălească o persoană nefamiliarizată cu noua tehnologie să deschidă „atașamentul” și să-și compromită astfel datele de pe dispozitivul folosit.

Poate că SARS Cov 2 va fi greu de depăși ca și pagube financiare la nivel mondial de un virus informatic, dar pentru persoana păcălită de un infractor cibernetic, pagubele provocate de virușii informatici pot fi mult mai mari decât cele provocate de 14 zile de bolânzeală.

P.S. Acest articol reprezintă doar o opinie personală și trebuie tratat ca atare.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsAppBufferLinkedIn

Grig

Urmându-mi pasiunea, obțin satisfacții: fac site-uri :: GT_Design['WebDesign']

Lasă un răspuns