Vă imaginați posibilitatea de a ne recrea într-un City-Break dacă nu ar fi existat companiile aeriene low-cost? Eu vă spun sincer că nici măcar nu mi-aș fi putut permite să mă gândesc să petrec 2-3 zile în Roma pentru a vedea cu ochii mei atâtea locuri minunate despre care am tot învățat la școală în orele de istorie.
Este adevărat că într-un zbor low-cost nu-ți poți permite să-ți duci cu tine tot șifonierul, că ai șansa să nu fii punctual sau că poți înghiții în sec în cazul în care stai în avion mult mai mult decât te așteptai, dar ai avantajul de a rămâne cu niște bani în buzunar pentru a mânca o pizza de la mama ei, cum se spune.
Multe din dezavantajele zborurilor low-cost pot fi preîntâmpinate cu puțină organizare, iar altele se pot transforma în experiențe plăcute în cazul în care ești relaxat din punct de vedere financiar.
Cum să-ți pregătești bagajele pentru un zbor low-cost?

În primul rând trebuie să fii bine informat în privința bagajelor acceptate de compania aeriană low-cost cu care vei călători. Din păcate aceste companii își schimbă destul de des politica privind bagajele, iar atunci când ai ajuns în punctul în care ești nevoit să scoți din buzunar mai mulți bani decât te așteptai îți dispare brusc tot feng-shui-ul.

Din fericire există internetul și un magazin specializat în bagaje de avion și accesorii de călătorie. Dacă știi dinainte că vei zbura cu Wiz Air, te poți uita pe oferta care cuprinde bagaje de mana Wizz Air, implicit există în oferta acestui site și bagaje de mana Ryanair, chiar dacă acestă companie și-a făcut cunoscută prezența pe piața din România mai recent.
Nu doar dimensiunile fizice ale bagajelor sunt importante, trebuie să țineți cont și de greutatea acestora, astfel că un cântar pentru bagajele de mână poate fi foarte util.
Interesați-vă despre condițiile în care puteți aduce la bordul unui avion anumite obiecte, în special lichide, dar și alte obiecte ce pot fi considerate potențial periculoase.
Puteți avea surpriza ca un simplu șampon sau o trusă cu cosmeticale să vă pună în dificultate încă înainte de a pune piciorul în avion. Pentru a evita aceste mici neplăceri trebuie să vă informați. Pe travelkit.ro găsiți atât informații foarte utile, cât și produsele necesare pentru a vă putea conforma constrângerilor unui zbor cu avionul.
Pe mine nu mă deranjează să plec într-un City-Break doar cu bagajul de mână. Nu am nevoie de foarte multe chestii pentru o mică escapadă departe de casă. Până la urmă contează doar să ai o stare de spirit pozitivă pentru a te bucura de ceea ce vezi și experimentezi.
Taxele și alte cheltuieli neașteptate
Te poți bucura că ai găsit un bilet de avion dus-întors spre destinația visată la câțiva euro, dar asta nu înseamnă că acesta va fi întregul cost cu drumul. Trebuie să iei în considerare taxele de aeroport și alte taxe, costul unor servicii suplimentare precum rezervarea locurilor.
Pentru a menține costurile cu zborul la minim, încercați să plătiți serviciile suplimentare online, odată cu achiziționarea biletului. Faceți check-in-ul și prezentați-vă pentru îmbarcare cu permisul scos la imprimantă de acasă.
De la aeroport la destinație

Companiile low-cost folosesc pentru aterizare și decolare, pe cât posibil, aeroporturi mai mici pentru a limita costurile. Pentru a nu avea neplăceri, nu strică să te informezi dinainte despre condițiile în care poți ajunge de la aeroport la hotelul în care ți-ai rezervat cameră.
În cazul în care distanța dintre aeroport și hotel vă pare prea mare, încercați să identificați obiective turistice care merită a fi vizitate și sunt amplasate în apropierea acestui traseu. Astfel puteți transforma felul în care vă veți aminti această etapă a vacanței din regretabilă în memorabilă.
Neprevăzutul
Încearcă să prevezi neprevăzutul. Poți anticipa faptul că vei petrece mai mult timp pe aeroport în așteptarea decolării urmărind știrile și condițiile meteo. Zborul unei companii low-cost nu va avea prioritate la degivrare. Deci aceste zboruri sunt mult mai predispuse la întârzieri cauzate de condițiile meteo.
Fiți pregătiți să vă prelungiți inopinat mini-vacanța cu una-două zile în cazul în care zborul dumneavoastră de întoarcere este anulat. În infimul cost al biletului low-cost nu sunt incluse servicii care să vă faciliteze șederea suplimentară în așteptarea unor condiții mai favorabile de zbor.
În cazul unor situații neprevăzute, veți fi tentați să sunați operatorul aerian pentru a obține informații suplimentare. Trebuie să știți că asistența telefonică este acordată contra-cost, numerele telefonice puse la dispoziție fiind cu supra-taxă. Pe cât posibil evitați aceste costuri folosind site-ul companiei pentru a obține informațiile de care aveți nevoie.
Vacanță plăcută
Atunci când nu te lași surprins de eventualele neplăceri ale unei călătorii, te poți bucura deplin de frumusețea locurilor vizitate.
Planifică-ți atent călătoria, eu îți urez Vacanță plăcută!
Cu acest articol particip la cea de a treia probă a competiției #superblog din toamna aunului 2019 » Zborurile low-cost: Like or Hate?
De pe travelkit.ro mi-am luat un portofel care se poarta ascuns la gat. E foarte util pentru a te proteja de hotii de buzunare …
Macar stii că iti raman bani sa te intorci acasa.
Sunt multe lucruri utile pe acest site, iar prețurile sunt foarte bune.
Cine ar fi crezut că românii se feresc de hoții de buzunare
Pingback: M-am bucurat pentru nimic – La Grig
Pingback: M-am bucurat pentru nimic » Grig.BLOG