Cu mai bine de 100 de ani înainte de a mă naște, Jules Vernes publica celebrul roman „Ocolul Pământului în 80 de zile”. Acest roman m-a purtat în minunata lume a aventurilor ce pot fi trăite în călătorii îndrăznețe. Nu m-am îndrăgostit doar de scrierile celebrului autor francez, am căpătat cu această ocazie și o dorință arzătoare de a călători prin lume.

Chiar dacă am reușit să citesc încă din copilărie marea majoritate a cărților semnate de Jules Vernes, încă nu am reușit să-mi potolesc setea de aventură. Mi-aș dori să pot porni, asemeni lui Phileas Fogg într-o călătorie în jurul lumii.

Zilele trecute, chiar mă gândeam la faptul că nu mai am nevoie de 1 milion de lire pentru a face o astfel de călătorie, ba chiar cred că s-ar putea face cu 10.000 € ocolul pământului în condiții decente de călătorie.

 Farul de pe canalul Beagle, în apropiere de  Ushuaia  (Argentina)
Țara de Foc » Farul de pe canalul Beagle, în apropiere de Ushuaia (Argentina)

Probabil vă întrebați cum de am ajuns la suma aceasta. Simplu. Unul dintre cele mai scumpe circuite exotice Christian Tour » Țara de Foc & Patagonia 12 nopti 2020 are prețul de 3.650€ + 895€ taxe de persoană. Cu mai puțin de 5000€ poți petrece 12 zile în partea opusă a pământului, în preț fiind inclus și costul transportului dus-întors! Știu că exagerez puțin, deoarece îți mai trebuiesc bani pentru bacșișuri, mâncare, suveniruri și alte cheltuieli neprevăzute, dar totuși … distanța străbătută este echivalentă cu ocolul Pământului.

Booking.com

Dacă, printr-o minune, m-aș putea rupe mai des de rutina zilnică și mi-aș permite să-mi petrec câteva concedii oriunde în lume, aș alege, probabil câteva circuite culturale Christian Tour , dar nu aș putea să călătoresc singur, cu siguranță mi-aș dori familia alături pentru a ne putea bucura împreună de experiențele trăite.

Ce mi-ar place să vizitez

America de Sud

Știați că un om care și-ar fi dorit să învețe la Școala de Poduri, Șosele și Mine din București, oraș în care se născuse, dar care nu a reușit să obțină cetățenia Română deoarece nu era creștin, a ajutat la colonizarea Țării de Foc? Căutați informații despre Julius Popper și veți afla de ce unul dintre vârfurile munților din Țara de Foc se numește Sinaia.

China – Tibet

Pe teritoriul actual al RP Chineze s-a născut una dintre cele mai mari civilizații ale lumii. În urmă cu mai bine de 5000 de ani a apărut civilizația chineză, aceasta contribuind în mod decisiv la dezvoltarea omenirii prin inventivitate și creativitate.

Pe vremea când Dacii se băteau cu Romanii, chinezii începeau să folosească hârtia. Această simplă invenție a ajutat enorm la răspândirea și democratizarea informației, cu mult înainte de apariția internetului.

Prima construcție de pe Pământ care ar fi putut fi vizibilă cu ochiul liber de pe Lună a fost Marele Zid Chinezesc.

Busola și praful de pușcă (alte invenții atribuite civilizației chineze) au ajutat omul să exploreze și să colonizeze întreg globul pământesc.

Ce nu mi-ar place să vizitez

Turcia

Deși poate fi o țară extraordinar de interesantă din punct de vedere turistic, având vestigii ale mai multor culturi destul de diferite, nu mi-aș dori să vizitez o țară cu o situație politică incertă, condusă de niște oameni ce par a fi mereu puși pe harță.

Cum rămâne cu ocolul Pământului?

Acum nu mai este chiar o dificultate să faci ocolul Pământului. Dacă iei curse de linie pe ruta București » Buenos Aires » Tokio » București, îți trebuiesc ceva mai mult de 2400€ și 96 de ore pentru a-ți împlini un vis ce poate fi al tuturor.


Am scris acest articol cu speranța că nu voi câștiga premiul pus în joc de Christian Tur în cadrul celei de a cincea probe a concursului #superblog

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns