Perioada restricțiilor de circulație s-a cam terminat. Începând de luni vom putea merge la munte sau la mare fără a mai purta după noi declarații care să justifice deplasarea. Chiar dacă spuneam că nu masca ne protejează de viruși, portul acesteia a devenit obligatoriu în spațiile închise.

Asta nu înseamnă că îmi retrag cele scrise în articolul anterior. Cred în continuare că nu este suficient să purtăm o mască pe față pentru a ne proteja de pericolele microscopice. Este mult mai important să ne spălăm mâinile sau să evităm zonele aglomerate. Utilitatea obligativității de a purta mască atunci când suntem în spații închise vine din constatarea că cei care poartă mască nu mai pot răspândi virușii care se transmit pe cale aeriană cu aceeași eficiență ca atunci când nu ar purta-o!

Acoperindu-ne nasul și gura cu o bucată de material reușim să reducem riscul de a-i infecta pe cei de lângă noi în cazul în care am fi purtătorii unui virus care se răspândește pe cale respiratorie.

Poate că ați văzut că mai sunt încă destui cei care bravează intrând în magazine sau în mijloacele de transport în comun fără a purta în mod corect o mască de protecție. Poate că mulți dintre aceștia nu conștientizează faptul că nu ei se expun riscurilor prin această atitudine, ci îi expun pe ceilalți!

Masca nu te protejază de COVID-19, dar îi protejează pe cei de lângă tine!

Chiar dacă restricțiile au început să fie ridicate, virusul încă umblă printre noi. Așteaptă condițiile prielnice pentru a dezvolta noi focare, pentru a face ravagiile pe care nu a reușit încă a le face!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns