Încă de pe vremea comunistă eram „pasionat” de radioamatorism, mai ales datorită tatălui, care mi-a insuflat pasiunea de a „peria” transmisiile în benzile de unde scurte (16 – 49m) cu ajutorul unor radioreceptoare destul de performante făcute la Tehnoton Iasi (gen Brahms) în căutarea unor posturi de radio necenzurate.

Marea bucurie era să pot asculta posturi cât mai îndepărtate, iar atunci când găseam ceva transmisie interesantă, încercam să improvizez antene pentru a-mi asigura o recepție cât mai calitativă. Cu toate astea nu am încercat niciodată să intru în lumea celor care și transmit informații folosind astfel de canale.

Ultimele decenii mi-au luat acestă plăcere. Pe de o parte datorită apariției libertății de exprimare, a internetului și a exploziei de informații ce pot fi liber accesate, pe de altă parte datorită lipsei timpului, care în cea mai mare parte a fost dedicat luptei pentru a câștiga mijloacele de subzistență.

Perioada aceasta de „izolare socială” mi-a permis să mă gândesc din nou la posibilitatea de deveni radioamator cu acte în regulă. Am căutat informații pe net în acest sens și am constatat că, deși este plin internetul de informații foarte tehnice din această lume, este destul de greu să pătrunzi în această lume. Nu am găsit o metodă facilă de a adera la un club de radioamatori prin intermediul unui site, nu am reușit nici să aflu precis care ar fi pașii preciși pentru a obține aparatura, informațiile și autorizația de a emite în benzile dedicate radioamatorilor.

Poate cineva din lumea radioamatorilor va citi acest articol și va oferi informațiile necesare celor care au aceleași nedumeriri ca și mine!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns