Găsești o postare care pare a fi de la o autoritate și în ea un link pentru „verificarea datelor”. Faci click din curiozitate și apoi, din prostie, îți lași date de acces la FaceBook, datele cardului bancar, date personale și alte informații sensibile.

După un timp constați ca alt tău cont de FaceBook este folosit pentru a împrăștia informații nașpa sau pentru a racola alți fraieri sau, poate, te trezești cu cardul bancar golit.

Apoi te plângi că „ți-a furat contul de FaceBook” sau că ți-au hăcuit contul bancar, dar nu-i așa » doar au aplicat taxa pe prostie!

cum se fura contul de facebook
Așa se pescuiesc fraieri …
6 comentarii la „Cum rămâi fără contul de FaceBook sau mai rău …”
    1. Poate că am fost puțin cam rău în acest articol, există o oarecare lipsă de educație în ceea ce privește tot ceea ce ține de online. Până la urma, nimeni nu s-a născut învățat, iar tehnologia a avansat mult mai repede pentru unele categorii de oameni

  1. Tocmai din acest motiv eu personal , recomand soluțiile antivirus premium precum Bitdefender sau NOD32.
    Cu acestea nici măcar din greșeală nu poți accesa astfel de linkuri, plus că acum au optiune de scanare a mesageriei și blochează automat linkurile periculoase primite.

    1. Era o postare pe Facebook, nu avea treabă cu mesageria. Nici o soluție antivirus nu poate fi 100% capabilă să te împiedice să-ți dai singur datele sensibile unor infractori dacă tu ești convins că ceea ce faci trebuie făcut

    2. Evident că te poate împiedica să îți distribui datele sensibile infractorilor.
      Blochează aceste situri…nu le poți accesa sub nici o forma.

      Blochează accesul la situri periculoase oriunde in mediul online…indiferent că sunt distribuite pe rețelele de socializare, sau oriunde altundeva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *