Plimbarea pe cărări de munte este plăcută dar poate fi și extrem de periculoasă, mai ales dacă nu ții cont de nivelul de pregătire fizică și logistică atunci când îți alegi traseul pe care vrei să-l parcurgi

Există trasee montane cu diferite grade de dificultate, dar chiar și cele catalogate ca fiind ușoare pot avea porțiuni mici în care un turist neexperimentat și încălțat necorespunzător poate aluneca. Pe munte nu e bine să aluneci, întrucât și o banală luxație a încheieturii poate transforma o călătorie plăcută într-un adevărat coșmar, deoarece va fi greu de ajuns la un punct de prim ajutor.

Nu puține au fost situațiile în care turiștii au apelat la ajutorul salvamontiștilor deoarece au alunecat și au căzut în râpe greu accesibile deoarece purtau în picioare încălțăminte potrivită pentru cu totul alte sporturi, care nu aveau nici o legătură cu muntele.

Care sunt cei mai buni bocanci de munte?

Aceasta este o întrebare la care nu se poate răspunde chiar atât de ușor, deoarece răspunsul trebuie dat nu doar în funcție de vreme cât și în funcție de dificultatea traseelor pe care vrem să le parcurgem, dar trebuie să ținem cont și de bugetul pe care-l putem aloca încălțărilor, pentru că nu toată lumea care merge pe munte face acest lucru atât de des încât să îsi permită să aloce un buget de câteva mii de lei doar pentru a purta bocancii perfecți.

Cei mai buni Bocanci de Munte ieftini

Ghete cu șiret special create pentru plimbări în aer liber. Aceste ghete pentru adulți au o talpa foarte flexibila din cauciuc și un material perfect pentru zilele ploioase și nu numai. Ghetele cu șiret sunt de departe una dintre cele mai comode categorii de încălțăminte, preferată atât de copii, cât și de adulți de toate vârstele. Talpa de cauciuc a ghetelor este una foarte comodă, care te va ajuta să ai o postură corectă în timpul mersului.

Preț: 200 lei*

https://intrend.ro/ghete-sport-barbati/

* preț prezentat pe site la data scrierii articolului

Se pot găsi bocanci și la prețuri ceva mai mici, dar nu garantez că vor putea fi purtați la mai mult de o drumeție sau că vor face față măcar la un nivel acceptabil condițiilor de munte. Nu cred că se merită riscul de a purta încălțăminte de calitate îndoielnică atunci când de ea poate depinde viața și integritatea noastră corporală.

Bocanci buni de munte la preț acceptabil

Un preț acceptabil pentru o pereche te bocanci cu care să te simți în siguranță pe munte se situează în jurul valorii de 500 lei. Aceasta este concluzia la care am ajuns după ce am studiat ceva oferte prezente în mediul online.

bocanci de vanatoare ieftini

Pentru cei care practică destul de des plimbările pe munte, un preț apropiat de 1000 lei pentru o pereche de bocanci de calitate nu ar trebui să fie prea mare.

BOCANCI ACHILLES TACTICAL XTR 8 K15032-01 BLACK

 • Țesătură respirabilă din plasă de nailon
 • Piele Nubuck de înaltă densitate
 • Talpa intermediara EVA
 • Talpă exterioară din cauciuc
 • 6 ” – Înălțime
 • Toc Anti-alunecare și rezistent la ulei
 • Căptușeală impermeabilă Hydroguard® (conform SATRA TM77: raport de testare 2017)

Preț: 909 lei

Vezi detalii!

bocanic negri pentru munte

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 3 comentarii

 1. Perfu

  Poti gasi incaltaminte montana de cea mai buna calitate si la preturi mai mici de pana in 300 de lei

  1. Grig

   Treaba cu „cea mai buna calitate” este relativă, eu nu pot sa port pantofi sport Adidas sau Rebook (Nike nu am încercat) pentru că am ceva probleme la picioare și îmi dau dureri de gleznă la mers, în schimb mă împac foarte bine cu unele mărci pe care le găsesc prin Decathlon sau Lidl.

 2. Perfu

  Si eu sunt un mare fan al produselor de la Decathlon de mai bine de 6 ani