Pentru că vreau să întâmpinăm anul 2020 cum se cuvine, m-am gândit să culeg ceva date inedite

 • Am auzit puțină lume vorbind despre faptul că anul 2020 este un an bisect, adică va avea și ziua de 29 februarie, având în total 366 zile, față de 365 cât au anii obișnuiți.
 • Anul 2020 este primul din deceniul al 3-lea din cel de al treilea mileniu de după nașterea lui Iisus.
 • Anul care stă să vină se anunță un an de cotitură, atât în istoria noastră, cât și în cea mondială, mai ales prin prisma faptului că este un An Electoral destul de important.
 • Evenimentele astronomice nu lipsesc în anul 2020:
  • În noaptea de 3 spre 4 ianuarie, cei pasionați, norocoși și dotați cu instrumente adecvate se vor putea bucura de o ploaie de stele, denumită Quadrantide, care are ca și sursă praful lăsat de cometa etichetată 2003 EH1.
  • Prima lună plină din 2020, în noaptea de 10 ianuarie 2020, va fi și momentul în care vom putea observa cum Luna trece prin penumbra Pământului, o a doua astfel de eclipsă, observabilă din Europa, va avea loc în 5 iunie 2020
  • Nici Soarele nu se lasă mai prejos și va încerca să se ascundă în spatele Lunii în data de 21 iunie. Nu va reuși să o facă pe deplin, dar, dacă aveți bani și tupeu să călătoriți în nordul Indiei, puteți observa o Eclipsă Inelară de Soare de toată frumsețea!
  • Cei care nu se mulțumesc cu jumătăți de măsură sunt invitați să-și rezerve bilete pentru a călători în Argentina în data de 14 decembrie 2020, vor putea observa o Eclipsă Totală de Soare, Soarele reușind să se ascundă în spatele Lunii pentru Argentinieni

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 2 comentarii

 1. Gratiela Vlad

  Foarte frumoase și utile informațiile tale! Chiar mă bucur să mai citesc și altceva despre 2020!

  La mulți ani!

 2. Grig

  La Mulți Ani ! Mersi pentru aprecieri și urări …