Dacă sunteți interesați de beneficiile ce pot fi aduse de un site atunci când vreți să vă promovați afacerea, cu siguranță ați întâlnit abrevierea SERP și dacă ați ajuns să citiți aceste rânduri doriți, probabil, să aflați ce înseamnă aceste 4 litere.

Search Engine Results Page (în română: Pagina cu Rezultate ale Motorului de Căutare) este ceea ce obișnuim să denumim pe scurt „pe Google”, așa cum spunem că ne-am luat adidași sau că am tras la xerox, chiar dacă pantofii sport proaspăt cumpărați nu poartă celebra siglă sau dacă foto-copiatorul folosit poartă o altă marcă destul de celebră.

De ce este importantă poziționarea în SERP?

Ne-am obișnuit să căutăm informații pe net ori de câte ori avem nevoie de ele. Atunci când folosim un dispozitiv conectat la internet pentru a căuta informații, accesăm un motor de căutare, chiar dacă folosim aplicații care nu ne arată acest lucru în mod explicit.

Cel mai important motor de căutare este, bineînțeles, marele Google. Dar mai există Bing, Yahoo, Yandex și altele (unele chiar folosind informațiile furnizate de primele trei, dar expuse sub o altă formă).

Datorită faptului că suntem comozi și pentru că ne-am obișnuit să ni se ofere informația cea mai relevantă la început, de cele mai multe ori ne oprim la primele rezultate oferite de aceste motoare de căutare.

Statistic vorbind, cele mai multe vizite trimise de motoarele de căutare sunt primite de site-urile care apar pe prima poziție din SERP, iar următoarele poziții primind un număr de vizite scăzut exponențial odată cu poziția.

De cele mai multe ori locurile din josul primei pagini, dar și cele de pe celelalte pagini sunt atât de puțin accesate căci nici nu contează.

Cum să ajungi pe primele poziții din SERP?

Google, ca și celelalte site-uri, trăiește din reclame. Prin urmare, scoate la licitație afișări ale anunțurilor în SERP. Această reclamă se poate dovedi destul de costisitoare, dar de foarte multe ori eficientă.

Poziționarea naturală pe primele poziții din SERP nu mai este întoatdeuna 100% naturală. Există o întreagă știință, denumită pe scurt SEO, despre influențarea poziției din SERP în care apar paginile unui anumit site, pentru anumite cuvinte cheie.

Despre costurile serviciilor SEO puteți să vă faceți o idee vizitând https://grig.co

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 2 comentarii