Pare simplu să-ți faci un magazin online. Cumperi un domeniu web, iei un serviciu de găzduire și-ți instalezi unul din scripturile disponibile pe piață. Fie optezi pentru un CMS dedicat e-commerce, fie instalezi modulul WooCommerce într-un WordPress.
În teorie sunt toate bune și frumoase, dar în practică te lovești de multe obstacole. Nu vreau să dezvolt aici problemele legate de partea birocratică și nici pe cele legate de personalizarea magazinului sau de implementarea serviciilor conexe: plata cu cardul, generarea de facturi sau AWB-uri. Toate aceste mici „obstacole” sunt nimic față de marea provocare: Promovarea Magazinului Online.
Atunci când vrei să deschizi un magazin fizic, poți să beneficiezi de un anumit vad în funcție de locul în care alegi să-l deschizi. Vei avea trafic încă din prima zi dacă amplasarea magazinului este un bună. Poți și în cazul magazinelor fizice să-ți îmbunătățești vadul, să vii cu oferte atât de bune încât oamenii să facă un mic ocol pentru a te vizita.
În cazul magazinelor online, vadul nu există de la început decât în cazul în care preiei un site web care are deja vizitatori din grupul potențialilor clienți, dar nimeni nu-ți va ceda un astfel de site pentru 10 € cât costă, în medie, înregistrarea unui domeniu web.
Servicii precum Google îți pun la dispoziție destule instrumente de marketing pentru a-ți pune în valoare noul magazin online, dar aceste servicii costă și dacă potențialul client nu are o experiență plăcută atunci când ajunge să-ți viziteze magazinul online, arunci bani în vânt pe reclame!
Poți publica un advertorial pe blog
Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO
Publică un advertorial