Nu cred că sunt singurul care caută răspunsul la această întrebare. Chiar cred că orice om normal la cap ar trebui să își pună această întrebare măcar o dată în viață. De foarte multe ori mi-am spus că, poate, scopul nostru în viață este chiar acela de a ne răspunde la această întrebare filosofică.

Mi-am adus aminte de o replică dintr-un film. Nu mai știu exact despre ce era vorba în el, dar în secvența care mi-a venit în cap, un părinte a început să se comporte brusc copilărește cu propriul copil. Acesta întreabă mirat „Ce ai pățit? Ai luat-o razna? La care adultul îi răspunde:Nu. Vreau să creez amintiri!”.

Oare tot ce rămâne în urma noastră nu sunt doar amintiri?

Poate acesta este scopul fiecăruia dintre noi, acela de a fabrica amintiri. Ducând ideea mai departe, sunt convins că nu este bine să lăsăm în urma noastră orice fel de amintiri. Trebuie să lăsăm cât mai multe amintiri plăcute în urma noastră.

Poate că asta, până la urmă, este ceea ce diferențiază Raiul de Iad: Ponderea de amintiri plăcute pe care le lăsăm în urma noastră.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are un comentariu

  1. Alex

    Ăsta-i avantajul, că scopul și-l alege omul, și trăiește cu alegerea. Poți să-ți faci scop din a face copii și a-i educa, să-ți ducă numele și renumele mai departe. Poți să-ți faci scop din a atinge perfecțiunea spirituală, te retragi la Muntele Athos sau la budiști, meditezi toată ziua la cele spirituale. Poți să-ți faci scop din a avea o viață interesantă și variată, te apuci să călătorești pe toate continentele …

    Pînă la urmă, cine zice că un singur scop poate exista?

    Amintirile plăcute pot fi un scop, desigur, dar mie nu prea-mi dă ghes să stau cu gîndul la viitor. Sună cumva ca și faza aia cu făcutul de poze în concediu, ca să-ți amintești; sigur că-i mișto să ai poze, dar dacă doar asta faci în tot timpul deplasării, și nu mai trăiești momentul, se cheamă că tot ai făcut buba.