Există o ofertă bogată de camere video gata pentru a fi montate pe bordul autoturismului pentru a juca rolul de martor obiectiv în caz de doamne ferește. Nu m-am gândit până azi să-mi pun o astfel de cameră, dar de câteva zile mă bate gândul să încep o nouă categorie pe acest blog, legată de autoturisme. Cum poți face rost de material mai simplu de atât? La câți ciudați întâlnim în traficul din București zilnic aș zice că balta are pește.

Care este cea mai bună cameră de bord?

Cred că fiecare dintre noi știm cel mai bine ce este mai potrivit atunci când alegem un anumit produs. În funcție de buget și de nevoi, fiecare dintre noi va considera că o anumită cameră de bord va fi mai bună decât alta.

Hai să vedem ce ne oferă piața:

Xiaomi 70mai A500S Dash Cam Pro Plus

543,99 lei

Avantaje: Camera auto este echipata cu senzorul de imagine Sony IMX335, făcând-o o cameră extraordinară pentru înregistrat. Tehnologiile 3D DNR si HDR îmbunătățesc semnificativ claritatea imaginii prin reducerea „zgomotului” imaginii și ajustarea luminozității pe timp de noapte sau în condiții de lumină slabă.

Senzorul G încorporat poate detecta automat zguduiri bruște sau coliziuni, iar camera va începe să înregistreze astfel încât să puteți capta orice incident în timp ce stați. Veți primi o notificare pentru a vă verifica înregistrările evenimentului în aplicația 70mai dacă se întâmplă un incident.

Asigură o asistență avansată șoferului fiind capabilă să avertizeze situații precum părăsirea benzii de circulație sau iminență de coliziune frontală, monitorizând viteza și distanța față de vehiculele din față.

Dezavantaje: Deși este un produs care oferă destule funcții și nu face rabat la calitatea materialelor, prețul poate fi considerat un dezavantaj, chiar este pe deplin justificat.

Distruge unele carduri de memorie, în special utilizatorii de carduri SanDisk au raportat acest impediment. Se recomandă folosirea unui card de memorie Samsung Endurance de 128GB.

Unii utilizatori au raportat probleme cu update-ul de firmware sau cu conectarea la telefonul mobil.

Sistemul inteligent de asistență la condus se calibrează destul de greu, în sensul că trebuiesc făcute mai multe încercări de poziționare a camerei astfel încât să capteze un câmp vizual care sa nu prindă și bordul mașinii sau alte elemente de caroserie.

Camera auto smart Xiaomi 70mai Dash Cam Lite

289,99 LEI

Camera auto 70Mai Dash Cam Lite este asemanatoare camerei Dash Cam Pro, are o rezolutie Full-HD 1920 x 1080P, functie WDR (wide dynamic range), vedere de noapte imbunatatita si un unghi de filmare de 130 grade.

Datorita functiei Parking Mode si senzorului de gravitatie incorporat, camera ofera monitorizare 24/7 asupra masinii.  Odata setata in parking mode, la oprirea motorului camera va intra in modul hibernare, iar la cea mai mica vibratie asupra masinii va incepe sa filmeze automat fiind alimentata de bateria incorporata, urmand ca la pornirea masinii sa te atentioneze ca sunt video-uri de urmarit de pe durata parcarii.

Pe lângă diferența de preț, față de Dash Cam Pro, aceasta nu are: cameră pentru mers înapoi și asistența inteligentă la condus.

Camera Auto Vehicle Blackbox DVR

53,55 LEI

Hai să fim sinceri, la banii aceștia este o cameră de la care nu poți emite prea mari pretenții! Costă atât de puțin încât nu m-am putut abține să nu o comand, cu toate că prezentarea ei lasă de dorit. Chiar și numai pentru a-mi satisface curiozitatea și pentru a scrie un articol despre acest produs și tot merită toți banii.

Dacă se va dovedi și utilă, în sensul de a filma oarecum decent, chiar îmi va fi suficientă o perioadă!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsAppBufferLinkedIn

Lasă un răspuns

Acest articol are 3 comentarii

  1. Sarac

    Aștept sa vad ce poți face cu o camera auto de 50 lei.
    Cred ca arunci banii pe fereastra

    1. Grig

      Asa cum am scris și în articol, doar pentru a-mi satisface curiozitatea și tot merită banii