Băncile percep comisioane exagerate la retragerea de numerar!

Comision retragere de la ING cu card BCR: 30 lei pentru a scoate 1800 !!!

Astăzi am vrut să scot o sumă mai mare de bani de pe un card BCR. Bancomatul pe care mă bazam și pe care-l știam, nu mai era. Adevărul este că era pus într-o zonă mai puțin circulată, probabil că nu mai era rentabil. Restructurări. Știam că este un bancomat ING în apropiere și mi-am zis: „Cât poate să fie comisionul?! Nu are cum să fie mai mare de 10 lei” și m-am gândit că, decât să ard un litru de motorină în căutarea unui bancomat, mai bine scot banii de la ING.

Mare tâmpenie! Am pierdut contravaloarea a 4 litri de motorină pentru a scoate o sumă apropiată decât cea pe care am dorit să o scot!

Prima mârșăvie: bancomatul ING nu m-a lăsat să scot mai mult de 900 lei la o tranzacție, am fost nevoit să fac 2 retrageri pentru a mă apropia de suma de care aveam nevoie. Bine că nu am făcut-o și pe a treia!

A doua mârșăvie: Bancomatul te anunță că vei fi taxat cu un comision „agreat”, dar nu îți spune care este acel comision! Parcă era la un moment dat vorba să oblige băncile să fie mai transparente în ceea ce privește comisioanele pentru retrageri de numerar.

A treia mârșăvie: Comisionul pentru a retrage 900 lei de la un bancomat ING cu un card BCR este de 15 lei (WTF!), adică 1.67%!

Eu prost, că i-am plătit, când aveam multe alte metode de a ieși mai ieftin. Cea mai la îndemână era aceea de-mi transfera banii pe Revolut, pentru a face retragerea cu cardul Revolut, pentru că ieșeam mult mai ieftin.

Hai să nu ne mai lăsăm prostiți de bănci și să ne folosim de ele astfel încât să plătim cât mai puține comisioane. Dacă băncile noastre vor să ne încurajeze să scoatem cash trecând banii prin Revolut, să trecem banii prin Revolut!

Ia-ți acum Cardul REVOLUT!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 6 comentarii

 1. Vasile R

  Și la Revolut ai comision dacă scoți peste 800 de lei, planul gratuit. De asemenea, nici pe Revolut nu poți scoate decât ce sumă îți dă bancomatul ca variante.

  1. Grig

   La Revolut este comision de 2%, dar minim 5 lei, pentru sumele retrase de la bancomate ce depășesc 800 lei pe lună. Este clar! Te anunță într-un fel în care știi la ce să te aștepți. Dacă aș fi retras 1800 lei de pe cardul Revolut, aș fi plătit 1 leu comision transfer bancar + 20 lei comision retragere.

 2. Stefan

  Trebuia să cauți alt bancomat BCR…cam toate băncile au astfel de comisioane dacă scoți bani de la concurență.

  1. Grig

   Și atunci, azi, de ce nu am reușit să scot bani din 3 bancomate BCR, toate fiind ori defecte, ori fara fonduri? A trebuit să trec banii prin Revolut și apoi să i scot de la un alt bancomat? Nu pentru că le convine să încaseze acele comisioane?

 3. Perfu

  Si eu pe 3 ianuarie i-am depus unei persoane in contul unei banci austriece suma de 300 de lei si am platit comision 20 de lei

  1. Grig

   la tine-i mai grav, procentual vorbind!