Marketing politic sau politică de marketing?

Guvernul s-a făcut că limitează creșterea prețurilor limitând adaosul comercial la fix 14 produse. O glumă proastă pentru că se vede de la o poștă că este o reglementare care are mai mult rol de marketing, pentru că în realitate nu poate fi pusă în aplicare.

Dacă cineva vrea să vândă ouăle cu 45% adaos comercial, o poate face schimbând ambalajele de 10 în ambalaje de 12 sau 8 bucăți.

Cum micșorăm prețurile?

Există o metodă mult mai eficientă de a micșora prețurile la alimente și medicamente: interzicerea reclamelor.

Reclamele la mâncare, băuturi, pastile sau unguente oricum sunt făcute aiurea.

Berea x este asociată cu prospețimea naturii. Pateul Y are toate calitățile vieții provinciale. Pastila Z îți ia durerea cu mâna.

Toate aceste mesaje subliminale nu fac altceva decât să crească prețul produselor pentru a-i determina pe omeni să bage în ei cele mai scump promovate produse, fără a ține cont de cât de sănătoase sunt.

Maxim aș lăsa reclame în care să informeze despre preț și ingrediente. Sec. Fără înflorituri și alte artificii de marketing.

Poate că bugetele de marketing ar scădea brusc și mulți creativi ar rămâne fără job-uri, dar cu siguranță vom băga în noi chestii mai sănătoase, mai gustoase și mai ieftine, pentru că doar așa vor reuși producătorii să-și cucerească clienții, prin raport calitate / preț.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 6 comentarii

 1. Stefan

  Tot reclamele vor fi la putere…calitatea produselor ? …ce e aia ?…cantitatea contează.

  1. Grig

   Cum să fie la putere dacă sunt interzise? Ca la tutun.

  1. Grig

   Corect

 2. recomandareazilei

  macar sa le interzica pentru produsele ce sunt mega cunoscute si sa lase loc pentru cei noi pe piata

  1. Grig

   N-ai prins esența 😉
   Ideea era să nu se facă reclamă mincinoasă la produsele esențiale: medicamente, mâncare pentru că oricum are omul nevoie de ele: pateul X nu are fainoșag, căci fainoșagul nu există (chestii care seamănă descrierii fainoșagului sunt potențiatoarele de gust, gem Monoglutamat de sodiu ), este doar o încercare de manipulare