healthy coffee industry texture

Am făcut COVID …

La prima testare RT-PCR făcută de mine de când a început pandemia rezultatul a fost pozitiv. Ce-i drept nu de nebun am hotărât să dau 189 lei pe un test, ci pentru că nu mă simțeam chiar ok.

A trecut o săptămână de când am început să am primele simptome și, deși mă simt mult mai bine, încă nu mi-am revenit. Mai am ceva dureri musculare, nasul iritat și o tuse seacă, foarte supărătoare.

În urmă cu 11 luni am stat acasă 14 zile în calitate de „contact direct”, acum am onoarea de a schimba „carantina” cu „izolarea” fiind posesorul unui rezultat pozitiv.

Dacă anul trecut am interacționat destul de bine cu DSP prin intermediul unor formulare de contact și am primit foarte repede deciziile de izolare și carantină, anul acesta am constatat că și-a băgat STS-ul coada făcând o aplicație „CoronaForms”. Încă nu am fost subiectul unei anchete epidemiologice în urma căreia să se emită oficial decizii de Carantină și Izolare. Este drept că am primit un SMS prin care eram anunțat asupra rezultatului pozitiv împreună cu recomandarea de „a sta în casă” și de a contacta medicul de familie!

Tratamentul simptomatic al Covidului

M-am tratat ca pentru orice viroză: Paracetamol, Vitamina C, Ibuprofen, Aspirină, mai mult după ureche deoarece medicul de familie, deși și-a rugat asistenta să mă sune odată la câteva zile pentru a afla cum mă mai simt, nu mi-a prescris o medicație anume.

Sfatul meu ar fi acela de a lua legătura cu un medic în care aveți încredere pentru a obține un tratament adecvat situației dumneavoastră.

Cel mai bun tratament în această săptămână de bolânzeală a fost Netflix-ul, care m-a ajutat să-mi îndepărtez gândurile negre și frica de moarte în toată acestă perioadă.

Simptome Covid-19

Eu am avut dureri crunte musculare timp de 4 – 5 zile, febră de până la 37.8 timp de 2-3 zile, în plus, timp de până la 7 zile am avut: stare de amețeală, oboseală, lipsă de concentrare, dureri oculare, căile respiratorii iritate. Sincer, nu am mai avut o stare atât de proastă din Noiembrie 2019. Toate aceste simptome m-au împiedicat să-mi deschid în mod productiv laptopul până azi.

Acum, pentru că mă pot dărui proiectelor mele, am să continui să pun la punct un magazin de calculatoare second hand, afacere în care am început să investesc energie în ultimele săptămâni, tocmai în ideea de a lucra pe cont propriu și de a evita să mă procopsesc cu viruși de tot felul.

Un comentariu

Lasă un răspuns