Deși știam că am un preț destul de mic garantat de contractul cu fostul furnizor de energie electrică, m-am trezit că, jonglând cu OUG 27/2022, am început să fiu facturat cu prețuri mai mari cu peste 100% începând cu aprilie 2022.

Am făcut tot felul de sesizări bazându-mă pe idea că acea ordonanță a avut rolul de a ajuta consumatorii, dar se pare că nu a fost așa. Intenția clară a guvernului a fost aceea de a crește prețul energiei electrice pentru toți acei consumatori casnici care nu se încadrează într-un consum de 255 – 300 kwh pe lună (fiind avantajați cei care sunt racordați la gaze, deoarece aceștia au și o cotă de gaz subvenționată), tocmai pentru a ne forța să stăm în frig și să nu mai folosim cuptoare electrice, boilere, aparate de aer condiționat și alți consumatori care aveau rolul de a ne asigura un confort decent pentru era în care trăim.

Am schimbat furnizorul de energie electrică, dar încă nu sunt sigur că iarna aceasta o voi trece în condiții decente.

M-a șocat răspunsul primit de la Ministerul Energiei la întrebarea: „Vreți să protejați furnizorii de energie electrică sau clienții casnici?” :

Nu limbajul de lemn care evită răspunsul direct, ci felul în care încearcă să se disculpe cu fraza: „limitele consumului de energie electrică pentru beneficiarii schemei de sprijin nu au fost stabilite la nivelul Ministerului Energiei, ci al coaliției de guvernare.”, dar și minciuna potrivit căreia:

„În cazul în care prețul din contractele în vigoare încheiate cu clienții finali este mai mic decât prețul maxim stabilit de OUG nr. 27/2022, se aplică prețul contractual”

Am fost facturat în plus față de prețul din contract cu peste 1130 lei + TVA în 3 luni pentru „Dif=preț final facturat conform OUG 27/2022„, oare domnul Secretar de Stat Constantin Ștefan este dispus să-și retragă minciuna sau să mă despăgubească pentru această diferență?!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 3 comentarii

 1. Perfu

  Pana sa inceapa fratiorii show-ul era totul ok , cum au inceput fratiorii in februarie , din martie au si inceput scumpiriile

  1. Grig

   Frățiorii la care te referi au fost doar un pretext. Incompetenta și calicenia celor care ne conduc sunt de vina …

 2. Wlog.Ro

  In realitate, vom plati pierderile de la bursa americana mascata sub diferite servicii…in cazul de fata electricitatea 🙂