S-au aglomerat din nou străzile din București. Acesta este un semn clar al faptului că au început școlile.
Nu înțeleg motivul pentru care a fost devansată data începerii anului școlar, dar am auzit că prea-înțelepți din Învățământ ard de nerăbdare să-și vadă planul distrugerii acestui sistem pus la punct.
In loc să se umble serios la metodele de predare și la planul de învățământ, am auzit că s-a modificat drastic felul în care vor fi evaluați elevii.
Prostia numărul unu: tezele nu mai sunt obligatorii. Prostia numărul doi: se va calcula doar o singura medie pe an, adică nu se va mai face media notelor pe fiecare semestru, pentru că nu vor mai exista semestre.
Părerea mea este că aceste noi reguli nu au cum să aducă o îmbunătățire a sistemului de învățământ. Mai de grabă, cred că vor adânci discrepanța dintre felul în care notele vor reflecta nivelul de pregătire elevilor din diferite instituții de învățământ.
Acest lucru va conduce la creșterea frustrări părinților și elevilor care deși se vor putea bucura de o foaie matricolă cu calificative bune și foarte bune, vor constata, la admiterea în liceu, că nu sunt la nivelul la care se așteptau.
Partea și mai proastă este aceea că multele lacune cronice ale sistemului de învățământ par să fie la locul lor:
- Scoli infecte
- Manuale lipsa
- Materiale didactice inexistente
- Personal didactic calificat, pauză
- Inspectori școlari cu mintea încuiată
- Directori de școli campioni la pupincurism {acesta pare a deveni noul sport tradițional românesc, oina find de mult uitată}
Poți publica un advertorial pe blog
Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO
Publică un advertorial
E un haos în trafic când încep școlile, nu știu în București, dar în Brașov se sta cu zecile de minute in trafic.
Dar ce sa facem dacă părinții își duc copii 400 de metri cu mașina și pe lângă asta mai opresc și în stațiile mijloacelor de transport ca să se blocheze absolut tot.
Cred că exagerezi când spui că părinții își duc copiii 400 m cu masina.
Din București eu vad problema altfel:
Sunt școli bune și școli doar ca să fie. Iar fiecare părinte își dorește ce e mai bun pentru copilul său și atunci își înscrie copilul acolo unde consideră că ii va fi mai bine, fără a ține cont de distanța de acasă până la școală și nici dacă există o variantă simplă de a face drumul până la școală cu transportul in comun.
Degeaba școala este la doar 3 km de casă, dacă pentru a ajunge de acasă la școală un copil ar trebui să schimbe 2 mijloace de transport în comun. Un astfel de drum, în București, nu se poate parcurge cu STB in mai puțin de 40 de minute. 5 minute sa ajungi in statie. 10 – 15 minute să vina primul autobuz în care sa te poți urca, 10 minute să parcurgi cu el 1200 m in trafic, alte 10 – 15 minute de așteptare, apoi alte 10 minute in trafic, încheind cu ultimele 5 minute din statie până la scoală.
In aceste condiții un părinte are 2 variante: își trimite copilul pe jos 3 km zilnic, deoarece ii face mai repede decât cu mijloacele de transport în comun, sau il duce cu mașina în drum spre muncă.
Nu exagerez deloc, sunt copii in mediul rural care merg 10 km pe jos că să ajungă la școală.
Eu spre exemplu schimbam 2 mijloace de transport, drum de 12 km și nu am murit.
Degeaba va plângeți de aglomerația din București…oamenii sunt responsabili, nu autoritățile.
Mi se pare penibil când văd copii de 15 ani duși de părinți la școală…unde sunt copii mici înțeleg, e complicat.
Plus că ar fi mai bine sa meargă copii 3 km pe jos decât să stea non-stop in fata computerelor și telefoanelor.
Dar unii văd mersul pe jos o problemă.