Pentru a găsi clienți care să-și dorească a posta advertoriale pe acest bloga sau pe alte site-uri pe care le gestionez, folosesc cu destul succes serviciile whitepress.ro.

De curând am observat un serviciu similar: instapress.ro.

Ambele servicii îți permit să îți faci cont în 3 calități distincte: creator de conținut (copywriter – dacă vi se pare că sună mai bine), editor sau agent de publicitate.

Lăsând la o parte faptul că instapress.ro pare să fie încă în faza de testare, deși a început anumite campanii de atragere a clienților, pe când whitepress.ro este în continuă dezvoltare și merge destul de strună în ciuda traducerilor lipsă sau defectuoase din poloneză în română de pe platformă, mai sunt câteva diferențe majore între cele două platforme:

InstaPress vs WhitePress

InstaPress îsi dorește automatizarea procesului de publicare a advertorialelor la prețuri cât mai mici.

WhitePress încurajează prețuri echitabile, care să permită editorilor să obțină venituri substanțiale, dar și un oarecare control al procesului. Timpul scurs de la comandarea unui advertorial până la publicarea acestuia putând ajunge a se măsura în zile, nu neapărat în ore.

Nu știu dacă instapress.ro va trage cartea câștigătoare mizând pe viteză și prețuri mici, pentru că aceste criterii nu vor ajuta în nici un fel deținătorii de publicații online.

Prețuri mici înseamnă venituri mici.

Viteza și automatizarea prezintă riscul de a pierde controlul asupra conținutului și favorizarea spamului, iar prețurile mici înseamnă conținut mult și de proastă calitate.

Eu cred că ar trebui ca cei de la InstaPress să-și schimbe strategia cel puțin în privința prețurilor, pentru că au creat o platformă funcțională, intuitivă și simplă

7 comentarii la „Un alt jucător pe piața advertorialelor: InstaPress.ro”
  1. Nu sunt adeptul site-urilor care te platesc dupa ceva timp , eu stiu una si buna ti-am publicat articolul imi faci plata pentru ca agentiile de publicitate incaseaza banii inainte de publicarea articolelor de la clienti , am colaborat de-a lungul timpului cu nenumarate agentii de publicitate si cunosc destul de bine mediul asta

    1. Cei de la whitepress virează banii in câteva ore după ce le emit factura, iar factura o emit când vreau eu. Nu au suma minima că la profitsharea sau Google Adsense. Nu știu cum viteaza către persoane fizice.

      instapress pare a fi încă în dezvoltare …

  2. Salut, Grig!
    Iti multumesc pentru feedback-ul expus mai sus.
    Da-mi voie, te rog, sa clarific doar cateva aspecte privid procesul automatizat de publicare si controlul asupra advertorialelor: chiar daca proiectul este centrat in jurul ideii de atomatizare a publicarii de advertoriale, publisherul are alegerea de a opta manual, pentru a parcurge intregul proces de control al publicarii, respectiv notificare comanda articol, analiza si cenzura articolului, acceptul publicarii.
    Totodata, automatizarea, nu exclude verificarea articolului, ca acesta sa fie in acord cu termenii si conditiile site-ului si ale publisherului, intrucat un articol neconform poate fi identificat instant si automat de catre platforma, dar si de catre publisher care este notificat de indata cand un articol este publicat pe site-ul sau, avand posibilitatea ca, motivat, sa il stearga.
    De asemenea publisherul poate alege cum daca doreste sa publice articolele: automat, in urma unei verificari sau manual.
    Referitor la preturi, publisherii au libertatea deplina de a alege si publica pretul dorit. Astfel, daca pe alte platforme acestia au preturi mai mari, este exclusiv alegerea lor. Dar, automatizarea in general a oricarui proces genereaza costuri mai mici pentru fiecare. Asadar, scopul nostru este automatizarea, nu preturi mai mici.
    Suntem un start-up romanesc 100%, inca testam si implementam functii noi, iar in curand vom adauga modulul de afiliere pentru cei care doresc sa promoveze aplicatia. Totodata, orice feed-back ne ajuta si suntem deschisi la idei, sugestii si recomandari!

    1. Îți mulțumesc pentru lămuriri. Ideea că doriți să influențați că prețurile să fie cât mai mici a venit de la „sugestiile” găsite în platformă, in special la capitolul copywriting. Din experiența îți spun că pentru un articol de calitate un preț mai mic de 10 lei per 100 de cuvinte este unul care nu are cum sa fie mulțumitor decât pentru aceia care traduc și adaptează texte din engleza sau poate alte limbi de circulație

  3. Un prim feedback ar fii ca plata pentru publisheri sa fie facuta rapid , nu sa fiu nevoit eu sau altii sa asteptam o luna de zile . Un alt ffedback ar fii sa fie specificat cum se face plata , in cont bancar , paypal etc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *