Îmi plac mașinile de familie, mașinile încăpătoare, în care te simți bine și în siguranță atunci când pleci cu familia în vacanță dar fără a cheltui averi pe combustibili și mentenanță.

Am avut 2 masini considerate a fi „de familie”, ambele produse de Renault, ambele cumpărate la mâna a doua, pentru că „atât s-a putut”.

  • Megane 2 Grandtour 2005, motor 1.5dci, 101CP
  • Scenic 2 2007, motor 1.9 131CP

Am fost mulțumit de ambele modele, fiecare dintre ele având plusuri și minusuri.

Prima: mai economică, mai silențioasă și foarte stabilă pe șosea a fost folosită pentru un mic tur al „Țării Românești”.

A doua: ceva mai gurmandă, mai urâtă, dar cu multe opțiuni suplimentare legate de confort și cu mult mai multa viață în ea la drum lung, a îndurat câteva drumuri la spre litoral, câteva la munte, prea multe hârtoape pe drumurile proaste din Bulgaria și din București.

Deși nu regret cele două achiziții, dacă nu bugetul ar fi acela care să fie factorul decisiv în a alege care este mașina familiei, aș fi ales altceva.

Să vă descriu primele 3 opțiuni pe care le-aș lua în considerare pentru a achiziționa o mașină de familie dacă prețul acesteia nu ar conta:

Locul 1: HONDA CR-V Hybrid Executive

Pe lângă aspectul robust și elegant, confortul și siguranța oferite atât pasagerilor cât și conducătorului auto, factorul decisiv în a situa această mașină în topul preferințelor mele este consumul foarte redus: 5.5l/100 km, indiferent de regimul de condus: urban sau extraurban

Preț de catalog: 47.150€

LOCUL 2: RENAULT CAPTUR E-TECH PLUG-IN HYBRID

Cu toate opțiunile suplimentare alese de mine, nu am reușit să aduc acest model la un preț mai mare de 40k€, deci aceasta este o mașină ieftină, plină de tehnologie, fiabilă, elegantă și încăpătoare.

Este doar pe locul 2 deoarece are cuplul destul de mic 140Nm, fapt care îmi pare un mare minus, mai ales după ce m-am obișnuit cu un cuplu de 255Nm, cum are Scenic 2

Locul 3: Ford Kuga Titanium X cu motorizare 2.5 Duratec FHEV 190CP Automata FWD

O mașină robustă, fiabilă, cu consum redus și grad ridicat de confort.

Are marele avantaj de a fi o mașină Plug-IN Hybrid, și, în ciuda autonomiei de dor 67km, va putea fi folosită pentru deplasările zilnice în oraș fără arde carburant.

Dacă ai posibilitatea de a accesa o stație de încărcare gratuită, poți reduce drastic costurile cu carburanții.

Preț de listă: 43.135 €

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns