Hai să vorbim puțin despre tendințele din modă. Nu mă voi limita în a vă spune care sunt tendințele sezonului Toamnă-Iarnă 2019/2020, vă voi vorbi și despre tendințele noastre de comportament atunci când ne dorim să fim la modă.

tendinte in moda sezonul Toamna Iarna 2019 2020

Care este izvorul tendințelor în modă?

Ca în orice domeniu, tendințele pornesc de la anumite persoane, denumite în general influenceri. Marii designeri, afiliați sau nu unor case de modă, vin cu idei pe care le prezintă publicului în celebrele Prezentări de modă.

Influencerii din modă îmbrățișează sau nu noile idei, iar publicul larg tinde să fie sau nu de acord cu decizia acestora.

În lumea modei, influencerii pot fi persoane publice, celebre și cu notorietate din diferite domenii: actori, cântăreți, oameni de afaceri, jurnaliști, oameni politici sau chiar creatorii de modă consacrați.

Urmarea tendinței este obligatorie?

Bineînțeles că nimeni nu este obligat să urmeze o nume tendință, indiferent de domeniul în care aceasta tinde să se generalizeze. Noi ar trebui să ne folosim liberul arbitru și să decidem singuri ceea ce ne place și ce nu.

Trendul final va fi rezultatul deciziilor individuale în a cumpăra sau nu un anumit articol vestimentar.

Tendințe în modă » Sezonul Toamnă – Iarnă 2019 / 2020

Să studiem puțin tendințele prezentate de un retailer multibrand: Answer.

Answear s-a lansat în Polonia ca și distribuitor al mai multor branduri consacrate, iar faptul că acest retailer este în continuă ascensiune, fiind prezent în mai multe țări din zona noastră, îmi spune că intuiește destul de bine noile tendințe din modă.

Moda feminină


Țesăturile în carouri sunt din nou la modă. Nu am cum să mă opun aceastei tendințe, deoarece mie mi-au plăcut întotdeauna carourile și modelele cu pătrățele de pe țesături, indiferent că au fost prezente pe paltoane, fuste, pulovere sau alte articole vestimentare.

Elementele romantice precum volanele, gulerele mari, mânecile bufante sunt prezentate ca fiind în trend, aducând delicatețe și romantism printre hainele groase, de iarnă.

Eu, nefiind la bază o fire romantică, ci mai degrabă pragmatică, nu prea diger volanele și mânecile bufante. Poate că nici voi, fetele, mai ales atunci când trebuie să vă pregătiți hainele: nu-i așa că vă scoate din sărite ideea de a călca astfel de haine?

Eu, fiind om la locul lui, familist convins, trebuie sa recunosc că mă văd nevoit a mai folosi fierul de călcat și nu doar pentru mine, deoarece știu că viața consoartei mele trebuie ușurată. Acesta este motivul pentru care atunci când mergem la shopping dau rating negativ la mai toate articolele cu o croială complicată.

Sper că soția nu-mi va citi aceste rânduri pentru a-și dea seama care sunt motivele reale pentru care îi spun că anumite haine nu o avantajează.

Indiferent de preferințele fiecăruia, nu pot exista ținute bine definite fără accesoriile potrivite.

Gențile de damă nu reprezintă întotdeauna un simplu accesoriu, de foarte multe ori acestea trebuiesc să vină în întâmpinarea nevoii de a ascunde diverse chestii. În funcție de această nevoie se alege de obicei mărimea poșetei sau genții ce va completa ținuta.

Materialul și designul acestor accesorii trebuiesc alese în funcție de piesa principală a ținutei.

Se preconizează că un mare succes vor avea în sezonul ce tocmai a început gențile matlasate clasice și gențile shopper XXL.

Chiar dacă încălțămintea nu este tocmai un accesoriu, deoarece trebuie asortată în special cu geanta sau poșeta, am lăsat aceste elemente mai la sfârșit.

Pentru acest sezon sunt prezentate ca fiind în trend cizmele cu toc înalt și cu vârful ascuțit, pantofii sport colorați și cu o talpă masivă și bocancii cu ținte.

Eu, fiind adeptul comodității, aș recomanda botinele de damă simple, stabil, pătrat, eventual cu o formă ușor fantezistă.

Moda masculină


Unele elemente din trendul modei feminine se regăsesc, în mod evident, și în moda masculină. Ar fi ciudat să vedem cupluri îmbrăcate în stiluri diferite, nu?

Elementele comune evidente ar fi carourile și culorile intense. Acestea sunt destul de îndrăznețe pentru moda masculină, iar dacă acest lucru ne deranjează, fiind prea stridente pentru gustul nostru, putem opta pentru un bloc de culoare format din roșu sau verde în combinație cu nuanțele neutre.

Eu nu ador ținutele care ies în evidență, dar nu aș spune nu unor paltoane bărbătești cu anumite modele în carouri, chiar dacă, de regulă, obișnuiesc să mă îmbrac casual, jeanșii (bărbătești, evident) fiind nelipsiți din garderoba mea.

Cu toate astea, nu tendința culorilor intense mă deranjează în moda masculină, ci moda gleznelor la vedere sau cea a pantalonilor cu turul până la genunchi.

Bineînțeles că preferințele ne sunt determinate de personalitatea fiecăruia dintre noi, această personalitate exteriorizându-se și prin felul în care ne îmbrăcăm.

Faptul că denimul și raiații sunt și în trendul sezonului Toamnă – Iarnă 2019 / 2020, mă fac să cred că eu am ajuns să fiu în trend cu moda, chiar dacă această sincronizare nu m-a preocupat nicicând.


Sper că nu v-am plictisit cu acest articol despre tendințele din modă privite prin ochii unui profan, ca mine. Acest articol a fost scris deoarece particip cu el la prima probă a concursului #SupeBlog, probă intitulată „Trendul vostru favorit vs. cel pe care-l apreciați cel mai puțin”.

Am să închei cu un sfat pentru cei care vor decide să încerce produse vestimentare din oferta ANSWEAR.ro.

Primești înapoi 10% din valoarea produselor sub formă de puncte dacă te înscrii în Answear Club, acestea se pot folosi pentru a reduce chiar și până la jumătate valoarea comenzilor plasate.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 4 comentarii

 1. Constanta Cretu

  Profan în ale modei, după cum ziceai, dar îmi place mult articolul tău.
  Baftă!

  1. Grig

   Îți mulțumesc pentru aprecieri. Mă faci să mă simt în câștig pentru simplul fapt că mi-ai apreciat efortul ….

 2. bb

  Se vede ca ai muncit putin articolul. De obicei scrii articole mai scurte

  1. Grig

   Acum m-am simțit puțin mai motivat să scriu ceva mai elaborat!