Respirația urât mirositoare (cunoscută și sub numele de halenă sau halitoză), este o problemă destul de răspândită care poate să afecteze stima de sine, dar și viața socială. Persoanele care se confruntă cu halena se abțin să poarte conversații în cercuri de oameni, tocmai pentru a nu fi judecate. La baza acestei respirații urât mirositoare stă de cele mai multe ori igiena orală precară, însă există și alte cauze medicale care o pot declanșa. Știm că există multe tratamente naturiste pentru tratarea halenei, însă cea mai bună modalitate de prevenție și tratament este identificare și eliminarea cauzei.

De ce apare respirația urât mirositoare?

În aproximativ 90% din situații, halitoza este strâns legată de igiena orală precară și de existența cariilor dentare. Resturile alimentare care nu au fost îndepărtate prin periaj se transformă în placă bacteriană și în tartru care elimină un miros neplăcut. Mai mult decât atât, tartrul determină apariția unei inflamații la nivelul gingiei, creând și condițiile ideale pentru înmulțirea bacteriilor. Cu alte cuvinte, ca să scapi de bacterii și de respirația urât mirositoare, trebuie să ajungi la un medic stomatolog pentru un detartraj și o igienizare profesională, ca la carte. Medicul stomatolog îți va oferi și câteva sfaturi și recomandări pentru a-ți îmbunătăți igiena orală și a preveni alte probleme dentare.

Halitoza mai poate să apară și în situația în care s-a format un abces dentar la un dinte. Bineînțeles, și în această situație trebuie să mergi de urgență la medic pentru a primi un tratament adecvat. Abcesul dentar este o afecțiune ce nu trece de la sine, ba chiar se agravează cu trecerea timpului, provocând dureri și disconfort major. 

Cum poți să previi apariția respirației urât mirositoare?

Modalitatea cea mai eficientă de prevenire a halitozei este chiar igiena orală corectă. Dacă știi cum să îți periezi corect dinții (și limba – multe persoane uită să își perieze și limba, deși aici se strâng cele mai multe bacterii), folosești ață dentară și apă de gură și mergi periodic la medicul stomatolog pentru a preveni orice mică problemă dentară, nu doar atunci când ai nevoie de o albire dinti, există șanse mari să nu te confrunți cu halitoză. Să nu uităm însă că la respirația urât mirositoare poate avea și alte cauze – afecțiuni respiratorii, digestive sau hepatice, boli renale, afecțiuni ale sistemul endocrin, etc. 

Un alt lucru pe care îl poți face pentru a preveni halena este adoptarea unei alimentații sănătoase și echilibrate. Include în dieta zilnică legume și fructe proaspete și alimente bogate în calciu care previn formarea plăcii bacteriene. Hidratează-te cât mai bine și evită viciile, cel mai nociv fiind fumatul.

Nu uita, respirația urât mirositoare este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Nu trebuie să fii rușinat de acest lucru, însă nici să te complaci în această situație. Identifică cauza și scapă de halitoză!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns