În ultimul an am observat o creștere a numărului de întreruperi în furnizarea de energie electrică pe pielea mea. Nu știu dacă în alte zone este mai bine sau mai rău, dar eu m-am decis să iau atitudine, mai ales după întreruperea programată de ieri.

Nu mă voi duce să fac reclamații, deoarece nu am ce câștiga. M-am gândit să obțin o sursă alternativă de energie electrică.

Prima opțiune ar fi generatoarele cu inverter de la Hyundai. Sunt generatoare compacte cu puteri nominale între 1 și 3 kw, care funcționează cu zgomot și consum redus. Sunt ușor de transportat și pot fi folosite în diverse situații, chiar și în apartamente.

generator inverter

Generatorul din imagine are o putere nominală de 1.6kW, putând să suporte vârfuri sarcini de până la 2kW. Autonomia acestui generator este de 4 ore în regim de funcționare normal, la 100% putere sau de 11.4 ore în regim echo producând doar 25% din puterea nominală.

Greutatea aparatului este de 20 kg, iar dimensiunile acestuia sunt de 51 x 28.6 x 45 cm, aceste caracteristici, împreună cu mânerul robust îl fac ușor de transportat.

Este adevărat că aceste generatoare cu inverter sunt ceva mai scumpe decât generatoarele obișnuite, dar această diferență de preț se datorează principiului de funcționare, care conduce la obținerea unui curent sinusoidal curat și constant.

Alternatorul produce un curent alternativ care prin intermediul unui modul electronic este transformat în curent continuu și apoi iarăși în curent alternativ, dar foarte bine filtrat astfel încât la priză să nu avem fluctuații de tensiune și frecvență.

Acest tip de generator este indicat a fi folosit și pentru a alimenta aparatura electronică sensibilă tocmai datorită proceselor de redresare și regenerare a undei sinusoidale.

Marele dezavantaj al acestor generatoare este acela că nu pot fi integrate cu sisteme total automate de back-up datorită sistemului de pornire. Cu toate acestea, acest dezavantaj poate fi trecut ușor cu vederea într-o locuință dacă adăugăm în circuit un UPS. Astfel, la întreruperea în furnizarea cu energie electrică, consumatorii sunt alimentați automat din acumulatorii UPS-ului, dându-ne timp suficient să pornim generatorul pentru a putea comuta alimentarea UPS-ului de la rețea la generatorul cu inverter de la Hyundai.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns