Românii au aflat ieri pe pielea lor cum le stă în postura de victime ale unui război psihologic. Psihoza de ieri de la benzinăriile din toată țara a produs și victime la propriu, deoarece lumea chiar s-a luat la bătaie pentru câțiva litrii de combustibil, dar și victime financiare.

Am văzut cum un fericit proaspăt posesor a 1000 litri de motorină cumpărați la preț exorbitant și-a văzut averea împrăștiată pe carosabil.

Cum te-ai putea simți atunci când 8000 lei se scurg la propriu pe sub mașina ta, producând și un iminent pericol de incendiu? Nasol, nu?!

Dar când vin pompierii să încerce prevenirea unui dezastru pe care l-ar putea produce inconștiența ta? Cred că abia atunci începi să te simți victimă a acestui război psihologic, realizezi că pe lângă pierderea a 8000 de lei, ești pe cale să mai fii amendat cu încă câteva mii ….  și … fugi ca un laș, încercând să-ți scapi pielea.

Este nasol să fii victimă în orice fel de situație. În războiul psihologic este foarte ușor să treci din postura de atacator în cea de victimă. De fapt, regizorii acestui tip de război, atacatorii propriu-ziși, se bazează pe sentimentele noastre,  pe lăcomie, egoism, pe dorința noastră de a fi prădători și supraviețuitori.

Suntem atacați. Depinde de noi să fim cu capul pe umeri și să nu ne mai lăsăm amăgiți. Trebuie să trăim prezentul, să ne bucurăm de clipele frumoase din trecut și să nu ne lăsăm copleșiți de previziunile sumbre ale minții noastre asupra viitorului.


Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns