Situația din Afganistan ne demonstrează că sunt oameni care merg în ritmul lor și oameni care vor să tragă gloata după ei. În ultimele decenii Omenirea s-a dezvoltat enorm din punct de vedere tehnologic în mare parte datorită descoperirilor științifice. Problema majoră care s-a ivit este datorată incapacității unora de a se adapta noilor realități. Sunt oameni care trăiesc în Evul Mediu din punct de vedere al cunoașterii și al organizării sociale și alții care au pășit deja în era turismului spațial.

Nu vreau să jignesc pe nimeni, pentru că nici noi, românii, nu stăm prea bine la acest capitol. Și la noi în țară sunt destui cei care mai trăiesc în Evul Mediu, mai ales datorită conservatorismului exagerat de care dă dovadă Biserica Ortodoxă Română. La noi doar nivelul de trai ceva mai decent și accesul nestingherit la informații au ajutat ca societatea sa nu fie chiar atât de scindată, dar nu suntem prea departe de acel prag.

În Afganistan, occidentalii au vrut să impună un stat modern unei populații ce nu era pregătită să-l accepte. Pe măsură ce costurile de a menține un oarecare echilibru în Afganistan au devenit de nesuportat, occidentalii s-au retras și au lăsat posibilitatea celui mai tare în pumn să preia puterea.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns