Greu! Nu știu la alte mașini cum o fi, dar inginerii de la Renault nu au avut deloc în vedere faptul că becurile se mai și ard atunci când au conceput gama Megane

Am auzit că la alte mașini este mai simplu, dar cum eu am o slăbiciune de neînțeles pentru meganuri, sunt nevoit să înjur de fiecare dată când un bec face figuri.

S-a ars becul de la faza scurtă, pe dreapta la Scenic

Am un Scenic 2 din 2007 de câteva luni. Ieri am constatat că nu-mi mai luminează decât farul din stânga pe faza scurtă.

Am fost nevoit să încerc să-i schimb becul. Aveam 2 bucăți H7, așa că mi-am luat inima în dinți. Am scos pâlnia care duce la rezervorul lichidului de parbriz și am reușit să scot destul de ușor capacul de cauciuc care proteja becul.

Am pipăit puțin mufa becului, i-am făcut o poză, dar cu toate multa greutate am reușit să o scot din blocul optic. Trebuie rotită cumva și trasă, dar spațiul de manevră este destul de strâmt. Într-un final am reușit, dar am fost nevoit să slăbesc câteva șuruburi care țineau farul pentru a-l mișca și tot m-am ales cu câteva julituri pe mana.

Nu înțeleg, totuși, de ce proiectanții de la Renault nu găsesc o soluție de a amplasa chestiile astfel încât schimbarea becului să nu fie o corvoadă atât de mare.

Spre deosebire de Megan 2, Scenicul 2 îți oferă mai mult spatiu de manevră, daca și soclul in care este fixat becul ar fi fost ceva mai ingenios proiectat, schimbarea becului ar fi fost o treabă simplă care n-ar fi durat mai mult de 10 minute.

Trebuie sa schimbi un bec din farul unui Megane sau Scenic? Dacă găsești un service bun la îndemână, apelează la el! Nu se merită efortul …

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsAppBufferLinkedIn

Lasă un răspuns