Deși unii se bucură și scriu peste tot că România este ca și acceptată în spațiul Schengen, mai e mult până departe …

Ar fi bine pentru mediul economic ca România să facă parte din această zonă de liberă circulație a mărfurilor și oamenilor, deoarece ar fi mult mai ușor ca mărfurile să tranziteze granițele, deoarece nu ar mai fi supuse procesului de vămuire.

Dar … infractorii ar putea trece mai ușor granițele și nu de ai noștri mă tem, ci de ai lor, că sunt mai versați, mai organizați și mai dotați. România nu ar mai fi o țară atât de sigură, pentru că mafia lor ar fi atrasa de impotența organelor noastre de ordine!

Și, până la urmă, aceasta „liberă circulație” a devenit o noțiune destul de volatilă în ultimii ani, deci, ce rost atâta zbatere pentru a fi incluși în Spațiul Schengen?

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsAppBufferLinkedInPin It

Lasă un răspuns

Acest articol are 5 comentarii

 1. Perfu

  Asa ziceau si pana sa intram in Ue ca , totul va fii bine si vedem in 2022 cat de „bine” a fost la 15 ani de la aderare sa avem aproape aceleasi salarii si pensii ca in 2007

 2. Grig

  Aderarea la Spațiul Schengen are și părți bune și părți rele, problema este că nu suntem pregătiți să minimizăm efectele negative. Eu zic să mai facem niște drumuri europene, să mai pensionăm niște oameni din conducerea MAI, să reușim să facem din SRI un instrument util în combaterea corupției și apoi poate că vom fi pregătiți și de Schengen

 3. Stefan

  Îți dai seama ce trafic cu droguri și țigări de contrabandă se va face ?
  De nu o să ajungem ca aia din Mexic….

 4. Razvan

  Nu ne primesc astia in Shengen asa curand, bine ca nu suntem in zona euro, ca ne incalicau de tot

  1. Stefan

   Îți dai seama cum ar fi să primim în Romania salariul in Euro…ar fi exact cum primesc aia de pe dincolo alocațiile .