Vizita la medicul stomatolog poate fi pentru multe persoane o experiență generatoare de stres și anxietate. Mulți adulți se confruntă cu această fobie și frică de stomatolog din cauza unor experiențe nu tocmai plăcute din copilărie. Din fericire, în ziua de astăzi, medicii sunt mult mai empatici și lucrează cu tehnologii de ultimă generație care elimină orice durere sau disconfort. Dacă a trecut prea mult timp de la ultima ta vizită la stomatolog, avem câteva sfaturi pentru tine care te vor ajuta să te pregătești cât mai bine pentru această întâlnire!

Caută recomandări de medici de la alte persoane care au frică de dentist

S-ar putea ca primul medic stomatolog la care mergi să nu fie chiar pe gustul tău și să simți un ușor disconfort. E perfect normal să nu rezonezi cu un medic, iar în această situație nu este recomandat să mergi în același loc, ci să cauți un alt medic. Există persoane care au schimbat și 4-5 dentiști până l-au găsi pe cel care le oferă încredere și siguranță. Poate ai prieteni sau rude care se confruntă cu aceeași frică de dentist – nu ezita să ceri recomandări de dentist Bucuresti cu răbdare și experiență în lucrul cu pacienți anxioși. Cel mai important este să nu renunți până nu găsești un medic care să fie pe aceeași lungime de undă cu tine.

Spune-i medicul despre frica pe care o ai și pune întrebări

Dacă vrei găsi un medic care să îți ofere acel sentiment de încredere, vei vedea că îți va fi foarte ușor să comunici cu el. Așa că, spune-i încă de la bun început despre frica pe care o ai și vei vedea că el va face tot posibilul pentru a face experiența cât mai plăcută și confortabilă pentru tine. Nu ezita nici să îi pui întrebări despre fiecare procedură prin care urmează să treci pentru că așa vei căpăta mai multă siguranță. Dacă vrei să îți pui fațete dentare, întreabă-l despre avantaje și dezavantaje, pret fatete dentare, etapele tratamentului, reguli de îngrijire a fațetelor, etc. 

Programează vizita la stomatolog în prima parte a zilei

Studiile au arătat faptul că pacienții se simt mult mai confortabil dacă merg la stomatolog în prima parte de zilei. Dacă te programezi după programul de lucru, pe lângă faptul că vei sta toată ziua cu gândul la această vizită, s-ar putea să ajungi la cabinet și să constați că mai ai de așteptat și aici. Anxietatea începe să se instaleze și nu vei mai putea să cooperezi la fel de bine cu medicul.

Dacă urmezi pașii de mai sus, vei vedea că mersul la stomatolog nu va mai fi așa o corvoadă.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns