Atunci când abia ați început să scrieți pe un blog, poate părea foarte dificil și frustrant să nu vedeți rezultatele efortului depus pentru a vă transpune ideile și gândurile sub formă de postări.
Chiar dacă nu vă gândiți încă de la început la beneficii de ordin financiar, sunt sigur că vă doriți măcar să vedeți cum numărul celor care vă citesc scrierile crește de la o săptămână la altă, să primiți un feed-back din partea cititorilor sub formă de comentarii sau aprecieri.
Dacă vă apucați să citiți informații necesare pentru a înțelege nu numai arta de a scrie pe blog în sine, ci și pe cea de a atrage cantități semnificative de trafic, este imposibil să nu vă întrebați dacă nu cumva este nevoie de un efort mult prea mare pentru a dezvolta un blog de succes.
Cei care speră și la un câștig financiar de pe urma acestei activități constată de multe ori că este dificil să atragi trafic către un blog, dar este și mai dificil să monetizezi traficul pe care îl primești.
Problema? Cei mai mulți oameni ignoră elementele fundamentale ale marketingului online atunci când încearcă să câștige o brumă de venit de pe urma blogurilor lor.
Atunci când nu reușiți să respectați aceste fundamente, vă va fi extrem de greu să câștigați ceva în afară de experiență. Dar, dacă veți proceda în mod corect, cu siguranță va exista profit pe termen lung.
5 principii de bază pentru un blog de succes
Înainte de a vorbi despre diversele modalități prin care se poate monetiza un blog, indiferent de vechimea acestuia, trebuie să vă vorbesc despre principiile pe care acesta trebuie să le îndeplinească pentru obține succes într-un timp rezonabil.
Ignorând aceste principii, îți va fi aproape imposibil să atragi o cantitate respectabilă de trafic și, în cele din urmă, să obții avantaje financiare de pe urma acestuia.
Blogurile au nevoie de consistență. Ideal ar fi să aveți o anumită industrie, nișă sau subiect despre care să scrieți în mod repetat și constant, făcând cercetări pentru a oferi publicului cele mai noi informații în domeniu. Încercați să nu vă risipiți eforturile, cum am făcut eu pe acest blog scriind despre orice, oricând.
Am auzit voci care susțineau că trebui oferi conținut mult pentru a avea un blog de succes. Trebuie să vă spun că multe postări, pot aduce mult trafic din căutări organice, dar mult conținut de slabă calitate vă poate aduce și trafic de slabă calitate, trafic care vă va consuma resurse, dar nu vă va aduce beneficii.
Conținutul blogului trebuie să fie de calitate. Trebuie să fie temeinic, bine scris, util și unic. Dacă se fac referiri la informații provenite din alte surse, acestea trebuie să fie menționate, iar publicului trebuie să-i fie facilitat accesul la acele surse cu ajutorul link-urilor. Nu trebuie să vă fie frică să introduceți legături externe în articole, dacă acestea ajută la aprofundarea informațiilor din articol, vor aduce un plus de calitate articolului.
Blogul pe care scrii trebuie să ofere valoare. Există subiecte despre care poți scrie pentru ca alții să învețe de la tine? Poți scrie articole detaliate, tutoriale, pentru a le arăta și celor care vor să afle cum se fac anumite chestii pe care tu știi să le faci: fie că este vorba de anumite funcții în excel, despre cum se editează o fotografie sau cum să gătești cu bani puțini.
Dacă reușești să scrii articole care să-i facă pe alții să se implice în a le distribui prietenilor prin rețelele sociale, ești pe drumul cel bun. Cu cât mai mulți oameni interacționează cu conținutul tău, cu atât blogul tău va fi mai bine văzut atât de motoarele de căutare, cât și de comunitatea online.
Fiind mereu informat și publicând periodic informații noi, verificabile, vei reuși să obții autoritate în domeniul pe care-l stăpânești cel mai bine. Cititorii îți vor urma sfaturile deoarece vor căpăta încredere în ceea ce spui.
Încearcă să nu-ți distrugi această autoritate promovând produse sau servicii în care nu ai încredere doar pentru a dobândi foloase materiale pe termen scurt, pe termen lung vei avea de pierdut.
Urmând aceste principii, vei reuși să obții un trafic constant pe blog, format din oameni care te urmăresc pentru că simt că au de câștigat în urma lecturării scrierilor tale, dar și din oameni care te găsesc cu ajutorul motoarelor de căutare, încercând să afle informații care le lipsesc sau soluții la diferite probleme.
În acest moment al activității tale de blogger, după ce ai obținut beneficii de imagine, poți să începi a obține câștiguri materiale.
Poți publica un advertorial pe blog
Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO
Publică un advertorial
Eu nu ma gandesc la bani , scriu pentru mine si nu sunt afiliat la nici o retea de marketing afiliat , am fost afiliat pe la inceputuriile marketingului afiliat , am testat , am probat si apoi m-am lasat de marketingul afiliat , sunt mai bine de 12 ani de cand am lasat marketingul afiliat la o parte
Beneficiile nu sunt doar de ordin financiar, bănuiesc că nu ai mai scrie dacă ai simți că nu ai nici un feedback
Mulți isi fac bloguri și speră să se îmbogățească peste noapte de pe urma lor.
Când aceștia văd că e mai complicat decât s-au așteptat renunță.