Proteinele sunt foarte importante pentru organismul nostru și este necesar să le includem în alimentația noastră de zi cu zi. Cea mai bogată sursă pentru acestea este carnea, așa că haideți să aflăm împreună în cele ce urmează cum este indicat să preparăm diferitele tipuri ale acestui aliment mult iubit de către mulți dintre noi.

Carnea de pasăre – cea mai populară

În România se consideră că de la păsări provine o carne mai slabă și mai sănătoasă, chiar benefică pentru un echilibru alimentar corespunzător. Ea este relativ ușor de preparat și se poate fierbe, găti pe aragaz ca parte din diverse mâncăruri sau introduce la cuptor. 

Indiferent dacă este vorba de pui, curcan sau rață, o atenție deosebită trebuie acordată tipului de vase pentru gătit utilizate. Calitatea, materialul, aderența și proprietățile termice sunt factori de luat în seamă în alegerea potrivită a acestora. 

Carnea de pui și cea de găina are nevoie în general de 180-190 de grade pentru a fi rumenit. Timpul de preparare recomandat este undeva între 40 de minute și o oră, per kilogram. În schimb, pentru rață sunt suficiente 20 de minte, la aceeași temperatură. 

Curcanul, fiind mai fraged, se pare este gata mai rapid, având nevoie să stea doar de 30 de minute la 165 de grade în timp ce pentru prepeliță este necesar să setăm cuptorul la 210 grade pentru a căpăta acel gust savuros. Bineînțeles că datorită existenței unor tigăi moderne și inovatoare, acum se poate pregăti și astfel carnea de curcan, îndeosebi pieptul.

Porc, vită sau miel? 

Carnea de porc este pe locul 2 în preferințele românilor, mulți dintre ei alegând să crească un astfel de animal în propria curte pentru a putea consuma diverse preparate în timpul iernii, mai ales de Crăciun, conform tradiției. Conținând grăsimi în cantitate destul de mare, cel mai bun mod de a găti acest tip de carne este la cuptor, timp de 25 de minute, la 170 de grade aproximativ. 

Vita este un aliment destul de pretențios și necesita un mod diferit de gătit pentru coaste, file sau mușchi, însă efortul merită, fiind săracă în grăsimi și bogată în nutrienți. Mușchiul este mai dificil să iasă mereu corect gătit, necesitând 220 de grade și aproximativ o oră pentru a fi bine pătruns. 

Carnea de miel, populară de Paște, este specială pentru că trebuie ținută la temperatura camerei înainte a de a fi introdusă la cuptor. În caz contrar, ea nu se va rumeni uniform și nu va avea gustul așteptat.

În concluzie, să gătim carne nu este întotdeauna ușor și sunt de avut în vedere câteva reguli privind modalitatea de preparare, vasele sau tigăile folosite, dar mai ales proveniența și prospețimea acestui aliment. 

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns