Adăugându-ți locația afacerii în Hărțile Google poți beneficia de reclamă gratuită deoarece vei avea mult mai multe șanse ca afacerea ta să apară în rezultatele căutărilor într-o manieră foarte utilă potențialilor clienți. Acești nu vor găsi doar o scurtă descriere a afacerii, ci și principalele date de contact, informații despre program, despre alte servicii sau produse pe care le oferi, dar și indicații de orientare pentru a fi mai simplu de vizitat.

Adăugarea locației unei afaceri în Hărțile Google este un proces destul de simplu, dar care trebuie făcut astfel încât afacerea să apară pentru căutări cât mai relevante, în poziții cât mai avantajoase.

În continuare, vom vorbi despre:

Nu îți apare afacerea în Google Maps?

Ai nevoie de ajutor?

Dacă nu ai timp sau doar vrei să fii sigur că afacerea ta va fi cât mai bine reprezentată în Google Maps, te pot ajuta!

Vei beneficia de servicii premium la prețuri minime!

Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a-ți adăuga locația afacerii în Hărțile Google, este acela de a te conecta la contul tău Google. Cel mai probabil ai un astfel de cont, dacă ești utilizator de Android, dacă nu, îți poți face unul destul de simplu.

Dacă folosim un cont nou creat, pentru administrarea afacerii, imediat după conectare în contul Google vom fi redirecționați pentru setarea afacerii pe Google Maps. În cazul în care folosim contul personal Google, va trebui să facem o căutare pentru „afacerea mea” și vom avea posibilitatea să creăm sau să gestionăm un profil de afacere.

Cum modificăm felul în care este prezentată afacerea în Hărțile Google?

Va trebui să confirmăm profilul afacerii înainte de a face public profilul și/sau modificările. În funcție de felul afacerii și de datele de contact prezentate confirmarea se poate face prin

  • confirmarea numărului de telefon. Va trebui să introducem un cod pe care-l primim pe numărul de telefon asociat afacerii prin SMS sau apel vocal
  • confirmarea adresei. Va trebui să introducem un cod pe care-l primim pe o carte poștală la adresa afacerii.

Odată finalizat procesul de confirmare, profilul companiei va fi vizibil atât în Google Maps, cât și în căutările Web.

Vom putea personaliza oricând felul în care afacerea este prezentată editând profilul, programul de lucru, imaginile reprezentative, serviciile oferite, descrierea companiei și adăugând noutăți despre afacere.

Google va verifica informațiile introduse cerând opinia altor utilizatori despre afacerea dumneavoastră, existând posibilitatea ca unele informații sau chiar întreg profilul companiei să nu fie aprobate pentru afișare publică în cazul în care alți utilizatori infirmă veridicitatea acestora.

Ce putem face pentru ca afacerea să se afișeze cât mai des potențialilor clienți?

Google va încerca întotdeauna să afișeze informații cât mai relevante în toate căutările, fie că efectuăm căutări în WEB, Hărți, Imagini, Știri sau Cumpărături. Se va lăsa „mituit” afișând în poziții avantajoase informații oferite de cei care plătesc, dar va afișa în poziții destul de bune informații pe care le va considera efectiv relevante utilizatorului care efectuează căutarea.

Tot ce trebuie să facem pentru ca profilul afacerii noastre să fie destul de prezent, este să:

  • oferim informații cât mai detaliate și cât mai apropiate de adevăr
  • interacționăm cu potențialii clienți răspunzând recenziilor și întrebărilor primite prin intermediul uneltelor puse la dispoziție de Google
  • publicăm periodic noutăți despre afacerea noastră și să menținem actualizate informațiile despre profilul companiei

Putem impulsiona o mai bună prezență în rezultatele căutărilor îndemnându-ne clienții să folosească sistemul de recenzii pentru a ne acorda feed-back pozitiv. Trebuie să facem acest lucru deoarece oamenii sunt mai tentați să lase feed-back-uri negative atunci când sunt nemulțumiți, dar nu se vor simți la fel de impulsionați să ne acorde recenzii pozitive în cazul în care vor fi mulțumiți de serviciile sau produsele oferite.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns