Hai să vedem ce ne spune Google despre AMP (Accelerated Mobile Pages):

Despre Accelerated Mobile Pages (AMP)

Viteza paginii de destinație poate face diferența între conversia sau pierderea unui client. Majoritatea vizitatorilor site-ului mobil părăsesc o pagină care durează mai mult de 3 secunde pentru a se încărca. Cu toate acestea, majoritatea site-urilor mobile ratează acest semn cu o medie de 19 secunde (Sursa). Pentru a vă deosebi de concurență, optimizați-vă experiența pe pagina de destinație cu AMP.

Beneficii

Paginile de destinație mai rapide duc de obicei la mai multe conversii, iar AMP vă permite să creați pagini care se încarcă rapid fără a compromite creativitatea și expresia mărcii. Combinând viteza și încărcarea mai ușoară, paginile de destinație AMP oferă adesea oamenilor experiențe mult mai bune pe pagina de destinație. Experiența în pagina de destinație este un factor important pentru Scorul de calitate și clasarea anunțului.

Cum funcționează

AMP se încarcă rapid, deoarece este proiectat pentru viteză. Browserele au nevoie de un timp mai mic să interpreteze HTML AMP, deoarece este mai raționalizat și este special conceput pentru a ajuta dezvoltatorii să evite problemele comune de codare care duc la încărcarea lentă a paginii.

Și mai bine, paginile AMP pot fi difuzate direct din Google AMP Cache. Ori de câte ori este posibil, Google va alege să difuzeze copia stocată în cache a paginii de destinație, care oferă cea mai rapidă încărcare. Când nu se poate difuza din cache (din cauza incompatibilității caracteristicilor sau din alte motive tehnice), pagina de destinație AMP se va încărca de pe serverul dvs. web. Deși acest lucru nu este la fel de rapid ca difuzarea din cache, este totuși mult mai rapid decât pagina de destinație medie non-AMP.

vedeți mai multe aici

Pentru WordPress există o multitudine de module care creează automat versiuni AMP ale blogului, dar de multe ori este nevoie de intervenție pentru a ajusta codul astfel încât versiunea AMP să poată fi validată.

Poți avea de câștigat din faptul că Google îți selectează versiunea AMP din propriul cache ca fiind demnă de livrat pentru că îți menajează serverul și-ți livrează informația mai rapid către utilizatorul final.

Totuși, AMP HTML are anumite limitări, fiind un limbaj simplificat, și de multe ori este dificil să creezi o versiune AMP care să arate la fel ca și versiunea integrală a site-ului.

Mai există și situația în care, datorită unor scăpări pe care le poți face atunci când încerci să ajustezi felul în care se va comporta versiunea AMP, anumite scripturi care te ajuta să afișezi reclame sau să obții date statistice despre utilizarea site-ului să nu se încarce.

Eu nu mai am răbdare să mai bibilesc codul sursă al temei sau al modulelor care țin acest blog în picioare cu scopul de a atinge perfecțiunea și în aceste condiții mă întreb dacă se merită să țin o versiune AMP sau nu.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are un comentariu