Se spune că vei avea dureri mari de cap dacă ții Crinii înfloriți în camera în care dormi.

Nu-i chiar așa …

Crinii chiar au un miros destul de puternic, care poate fi supărător pentru unii, dar nu-s chiar atât de nocivi pe cât se spune. Am dormit destul de bine cu ei în cameră, dar poate sunt eu mai nesimțit …

Este adevărat că se găsesc destule otrăvuri în seva de crinilor încât să dea insuficiență renală animalelor de companie, în cazul în care acestea ingerează bulbi de crini sau alte părți ale plantei. Crinul este o plantă otrăvitoare, nu putem nega acest lucru.

Cât de nocivi sunt pentru oameni? Depinde de la persoană la persoană … Sunt persoane care sunt alergice la Ambrozie, dar nu toți oamenii sunt alergici la acestă buruiană.

Pentru mine, care mă otrăvesc de bună voie de câteva ori pe zi, merită să suport un miros mai greoi, dar nu total neplăcut, pentru a mă bucura de frumusețea acestor plante.

Cunoașteți persoane care au avut de suferit de pe urma Crinilor din încăperi?

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsAppBufferLinkedIn

Lasă un răspuns

Acest articol are 2 comentarii

  1. Stefan

    Este singura planta pe care o urăsc…are efect afrodisiac iar dacă pui mulți în cameră te trezești cu dureri de cap îngrozitoare…ca să nu mai zic că am și alergie la panta asta.

    1. Grig

      M-a ferit bunul Dumnezeu de alergii, până acum nu am avut nici o reacție alergică d-asta comună. Sunt alergic doar la bețivii proști …