Nu știu dacă în toate familiile există obiceiul de a servi măcar o masă pe zi împreună, fie cina, fie micul dejun, în funcție de programul membrilor familiei, dar cu siguranță vă spun că acest obicei ar trebui să existe, deoarece contribuie la menținerea unei relații strânse și la o viață de familie sănătoasă din toate punctele de vedere.

Spațiul ideal pentru a servi masa în familie rămâne bucătăria, deoarece este un spațiu mai intim, în care ne este mai ușor să debarasăm sau să mai aducem chestii la masă.

Multe bucătării, în schimb, sunt foarte mici sau nu sunt potrivit mobilate și utilate pentru a permite servirea mesei. Dacă este acesta cazul bucătăriei dumneavoastră, poate că ar trebui să vă gândiți cum puteți reamenaja spațiul alocat bucătăriei pentru a permite servirea mesei în familie.

De cele mai multe ori, doar schimbând mobilierul și alegând o masă potrivită stilului și spațiului locuinței dumneavoastră problema poate fi rezolvată. Alteori sunt necesare amenajări mai complexe, cum ar fi dărâmarea unor ziduri care nu sunt de rezistență pentru a crea o bucătărie open-space.

Înainte de a vă apuca de treabă trebuie să studiați oferta de mese dining pentru a vă face o idee despre cum veți utila și mobila bucătăria, important este să găsiți echilibrul între spațiu, confort și stil, ținând cont de preferințele fiecărui membru al familiei.

De ce este importantă o masă în familie?

Când se strânge toată familia la masă se creează o atmosferă intimă și relaxantă.

Masa în familie reprezintă o oportunitate în care se poate comunica mai deschis, mai ales la cină dacă se servește și un pahar de vin!

Se împărtășesc experiențele de peste zi. Se pun în discuție probleme și se găsesc rezolvări.

Crearea atmosferei propice discuțiilor

Amenajarea bucătăriei contribuie la crearea atmosferei plăcute, propice pentru discuții constructive. Așezarea mesei și a scaunelor trebuie să permită tuturor membrilor familiei să interacționeze și vizual, fără a incomoda accesul la masă. Numărul de locuri la masă trebuie să fie suficient, dar nu excedentar, pentru a nu lăsa impresia de „gol”.

Bonus: Câteva idei pentru amenajarea unei bucătării

  • Accesoriile pentru bucătărie, obiectele decorative, plantele de interior și așa mai departe, sunt o modalitate excelentă de a-ți personaliza bucătăria. Puteți opta pentru suporturi decorative care ajută la gestionarea cablurilor aparatelor electrice. Cablurile atârnate nu sunt doar periculoase, ci strică și estetica bucătăriei tale.
  • În loc să optați pentru mobilier auster, puteți opta pentru mobilă în culori vii, vesele, pentru a aduce un plus de bună dispoziție în bucătărie.
  • Luminile au un efect direct asupra esteticii bucătăriei.

    Corpurile de iluminat elegante, dar simple, sunt alegerea ideală pentru o bucătărie modernă.

    Bucătăria este locul ideal pentru a folosi un iluminat de lucru bun. O altă alegere în trend este reprezentată de luminile sculpturale, care reprezintă o combinație de artă decorativă și funcționalitate.

    Iluminează-ți bucătăria cu stil pentru a crea o ambianță plăcută și utilă!

Puteți profita de ofertele disponibile pe site-ul Luna Home pentru a vă amenaja bucătăria cu costuri reduse!

Obișnuiți să luați masa în familie în mod regulat? Cât de des?

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns