De când ma știu am tot auzit prin preajmă lumea zicând: „E de rău, mi se zbate ochiul stâng!” sau „Lasă că o să fie bine, mi s-a zbătut toată ziua ochiul drept!”

Hai să vedem de ce se zbate ochiul …
În termeni medicali, acest simptom este denumit fasciculații și reprezintă un spasm muscular la nivelul pleoapelor ce nu poate fi controlat. Cauzele medicale pot fi multiple și sunt cunoscute de medici, cele mai cunoscute sunt lipsa de Magneziu și Vitamine din complexul B. Această carență este asociată de obicei cu o stare de anxietate, oboseală accentuată, stres sau spra-solicitare.

Ce trebuie făcut atunci când ni se zbate un ochi?
Corpul trage un semnal de alarmă asupra unui dezechilibru ce ne poate afecta. Important este să luăm măsurile ce se impun pentru a-l ajuta să se redreseze: nu strică un set de analize la medic, mai ales în cazul în care nu știm de ce s-ar fi putut produce acest dezechilibru, o dieta mai bogată în Vitamina B sau niște suplimente alimentare pe bază de Magneziu și Vitamina B.

În privința superstițiilor legate de zbaterea ochiului, eu zic să o lăsați baltă, mai bine consultați medicul de familie decât să vă faceți cruci în dreptul ochiului. Dacă, totuși, nu vă puteți găsi liniștea sufletească până ce nu vă închinați în dreptul ochiului ce se zbate, faceți acest lucru în drum spre medic sau farmacie!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns