vot referendum 2018

Rezultatele referendumului pentru „Familia Tradițională”

Acum, când scriu aceste rânduri, mai sunt câteva ore până la închiderea urnelor. Prezența la vot este mult prea mică pentru un referendum care a fost inițiat prin semnăturile a aproximativ 3 milioane de persoane cu drept de vot. De ce?
Am să încerc să vă răspund la acestă întrebare cu ajutorul altor întrebări:

* Am participat la un referendum ce viza modificarea constituției în sensul modificării structurii Legislativului. La acel referendum poporul român și-a manifestat în mod cert opțiunea pentru un Parlament cu cel mult 300 de reprezentanți. Care a fost efectul? 0.

De ce m-aș mai duce la un referendum în care se spune că ar fi vorba despre „Familia Tradițională”, dar întrebarea la care trebuie să răspund nu conține cuvântul „familie”?

* Acest referendum este susținut de niște guvernanți inculți și rău-voitori și de o biserică care nici în Dumnezeu nu mai crede. De ce le-aș cânta în strună dacă întrebarea la care trebuie să răspund nu are legătură cu tema pusă în discuție?

* Guvernanții au făcut tot ce le-a stat în putință să valideze rezultatele acestui referendum: au întins scrutinul pe durata a două zile, au scăzut pragul electoral la 30%, s-au plâns de nemernicia unora de a face o numărătoare paralelă a prezenței la vot și cu toate astea au nevoie de o minune pentru a putea valida acest referendum. Oare n-ar trebui puși să plătească cheltuielile acestui scrutin inutil, în mod solidar toți cei 3 milioane de semnatari?

Dacă acest referendum nu va fi validat, v-a înțelege domnul Dragnea că românii preferă să nu mai existe condamnați penal în funcții publice, poate că o modificare a Constituției României în acest sens va avea maui mult succes la public!

Lasă un răspuns