Fac ce fac și iar îmi vine să-mi dau cu părerea despre politică. Chiar și acum mi-aș spune una – două păreri despre turul al doilea al alegerilor prezidențiale, dar îmi dau seama că prea multă politică pe acest blog îmi poate dăuna.

Poate că ar fi mai bine să-i lăsăm pe politicieni să-și facă rugăciuni în tihnă, să se ducă la clarvăzătoare pentru a-și face o idee despre ceea ce va urma să fie și să-și facă planuri cum i-or tăia capul.

Mai țineți minte când se vorbea despre flacăra violetă? Când ajunsese la modă această culoare mistică la mai toți politicienii? Da … chiar atunci când pixelul albastru era la mare căutare!

Iată cum, de foarte mulți ani pare că există politică, dar confruntarea electorală se bazează mai mult pe atacuri decât pe principii și idei.

Concluzia ar fi aceea că doar avem impresia că este prea multă politică. În realitate, politică nu prea există în discursuri, există ceva care ne poate influența viața politică, dar seamană mai mult a bârfă și șușanele decât a discurs politic.

Poate că ar trebui ca oamenii politici să se trezească și să discute politică cu adevărat, să auzim vorbindu-se mai mult despre strategii ce ar trebui urmate pentru modernizarea româniei. Aș vrea să știu părerea oamenilor politici despre educație, despre utilitatea orelor de religie în școli, despre independența energetică, despre aderarea româniei la spațiul Schengen și despre adoptarea monedei unice europene, despre oportunitățile ce nu ar trebui ratate etc.

Sunt o grămadă de lucruri de dezbătut, dar noi ne ocupăm de nimicuri: câte case are Iohannis, cum au râs oamenii lui Barna de bătrânul care a leșinat la întâlnirea cu preaînaltul, cât de proastă este doamna Viorica, cât de bun actor a fost domnul Diaconu, cât de mincinos și parșiv este Cumpănașu, dacă Pământul este plat sau nu etc.

Adevărul este că au existat și candidați la președenție care au încercat să vină cu idei constructive, dar se pare că nouă ne place circul așa că ne vom mulțumi în următorii 5 ani cu un film mut pentru că știm că nu ar fi bine să fim reprezentați în lume de clovni!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are un comentariu

  1. Amalia

    Impresia mea, ca urmare a zilelor ce tocmai au trecut, este că aparența de liniște și „victorie” are gustul pelinului. Niciunul, dar absolut niciun politician, în România, nu are combinația necesară care să ofere încredere: un nivel superior de civilizație, stăpânire de sine, și cunoaștere.